I do not know how you, but I really like homemade bread. Almost no longer buy bread, bo access sama, but time and the bread is needed variety. Then, eager to invent different rolls and rather them their little family. These scones were created out of laziness. It was one of those rare days, when the house ran out of bread, and the shop did not want anyone to go. So a little messed in the bowl, and the resultant those delicious scones. The wholemeal flour, so they are quite heavy and very filling. But of course, very tasty. Because there's nothing like homemade bread from the bakery 🙂 . I recommend a very!
Ingredients 10 buns:
- 400g of whole-wheat flour
- 100g of wheat flour bread (If you do not have regular bread użyjcie)
- 25g of fresh yeast (dried should add half)
- 200ml of milk
- 100ml of water
- 3 tablespoons of plain yogurt
- 1,5 teaspoon salt
- level teaspoon of sugar
- 2 tablespoons of oil
Milk with water slightly warmed. Sift the flour into a bowl. Make a hole, Pour the crushed yeast, sugar and pour over warm (not hot!) milk. Overwhelm a small amount of flour so, in order to create consistency of thick cream (how to make yeast immediately in a bowl). Let stand covered for 20m minutes until the solution grows. After this, time to add all the other ingredients and knead a smooth dough. Let stand covered at room temperature, to double in volume (about 1,5 hours). When the dough doubles in volume, remove it from the bowl and knead briefly – in order to get rid of air bubbles. Then divide the dough into 10 of, of each muffin form. Arrange on a baking tray lined with baking paper, slightly flattening the hand. Cover with a cloth and let stand for about. 10 minutes until puffed up. Before baking bread spread with milk.
Bake in preheated oven at 190 ° C for about 20 minutes, to a nice golden brown in rolls. After this time, remove from the oven, translate into a lattice and cool.
Enjoy!
They came out great, but they have a slightly bitter taste. Do you know what the reason could be??
Pride!
What type of wheat flour wholemeal?
Any, if only whole wheat flour.
Robiłam bułki kilkakrotnie. They came out great, fragrant, large, syte i jeszcze raz syte. To nie to samo co te nadmuchane buły ze sklepy. Jak je zrobię, to mężowi naprawdę wystarczy jedna bułka, żeby się pożywnie posilić. Z tego przepisu wyszło mi 6 naprawdę dużych bułek. W związku z tym, że robię nieco większe, zostawiam na 10 minut dłużej w piekarniku. Za pierwszym razem nie zapamiętałam przepisu i w sklepie kupiłam mąkę pełnoziarnistą żytnią. Bułki wyszły również smaczne, lecz były nieco cięższe i wilgotniejsze, ciasto drożdżowe nie rosło też tak jak przy wersji pszennej pełnoziarnistej. Bułki były mniejsze, ale cięższe. generally cool… read more »
za chwile robie z jednej porcji jeszcze raz zobaczymy czy tym razem mi wyjdzie cz tez nie…
Witam nie wiem czemu ale ciasto wgl mi nie wyrosło dałam wszystko jak nalezy i teraz nie wiem czy jest sens je wyrabiac i piec???
Też nie wiem czemu nie wyrosło. A zaczyn urósł? Może mleko było zbyt gorące i zabiło drożdże? Może nie były świeże? Jeśli ciasto nie powiększyło swojej objętości, to bułki też nie urosną…
zaczyn też nie urosl a drozdze mialam swieże i wczoraj kupowane mleko mialam ciepłe nie powinno byc gorace a robilam z 2 porcji ciasto jak wyrabiałam bylo twarde…
Skoro zaczyn nie wyrósł, to coś było nie tak z drożdżami, unfortunately.
Hello, a czy zamiast mrozić gotowe bułki, można przechowywać gotowe ciasto w lodówce. Pracując w pizzerii przechowywaliśmy gotowe ciasto do 48h w lodówce, szczelnie zamknięte w plastikowych pojemnikach.
Regards
Sorry, że odpisuję dopiero teraz, but I was on vacation. Nie zostawiałabym jednak ciasta drożdżowego na tak długo, kwaśnieje i robi się potem podeszwa… W sumie to by tłumaczyło, dlaczego pizza w niektórych lokalach jest taka paskudna…
Wypróbowałem twój przepis. Z podanej ilości mąki wyszło mi 8 buns. Trochę małe wyszły, wielkości nie większej niż kajzerki sklepowe, jeszcze mniejsze nawet. Nie wiem może popełniłem gdzieś błąd po uformowaniu i odstawieniu bułek nie wyrosły specjalnie. Za to pięknie się upiekły. Wszystkim smakowały i z pewnością jeszcze nie raz skorzystam z tego przepisu. Mogły by być większe .
Welcome, świetne buły, myślę żeby też takie zrobić, ale nurtuje mnie jedno pytanie, mianowicie czy można je potem gdzieś przechowywać? bo nie ukrywam nie mam codziennie czasu, żeby je sobie wypiekać, if anyone knows anything about this please reply 😉
Bułki z powodzeniem możesz zamrozić, after reheating in the oven will be as freshly baked 🙂
Hello. Wanted to ask one thing. Giving mke wholemeal bread rolls and later to me Sieve Sieving, Jaki to ma sens? This will no longer whole wheat rolls. Awaiting reply. Thank you very much and best regards.
I do not see anything strange in the screening of whole-wheat flour, a sieve little is, and what is it generally uninteresting crap. I recommend checking 🙂
Przesiewa się mąkę, żeby ją spulchnić. (: A otręby (które zostają na sitku) można wrzucić z powrotem. Regards!
I pytanko. Because with such proportions of ingredients cake came to me very sticky :/ Do not know if this should be if I sprinkle flour. I would add, I gave wholemeal wheat flour but it probably does not make a difference.
Whole-wheat flour and whole wheat is the same, but sometimes it is so, that the flour from the flour is different. If you are very sticky, I would add a little bit and just patiently was making a cake, until it starts to move away from the hand.
I have taken the flour but the dough was so sticky. I left it like it was and luckily the eruption could this “ulepić” buns, that came out sensational. Regards
I'm glad, that despite the problems scones were successful. Regards!
Beautiful home buleczko. Wateringly 😉
Babeczko , I baked ! What truth did not come out so well as your, but they are very tasty 🙂
I am very happy and I'm going to see. I'm sure, they are even more beautiful!
Regards 🙂
I just did,easy,mouth watering and your. 😉
I'm glad, they tasted 🙂 There's nothing like homemade bread.
Regards!
Beautiful pictures. Great is the home pieczywko.:)
Have a nice day:)
I also really like homemade bread. Your buns look yummy:)
Thank 🙂