Whole wheat buns

4.43 avg. rating (88% score) - 35 votes

I do not know how you, but I really like homemade bread. Almost no longer buy bread, bo access sama, but time and the bread is needed variety. Then, eager to invent different rolls and rather them their little family. These scones were created out of laziness. It was one of those rare days, when the house ran out of bread, and the shop did not want anyone to go. So a little messed in the bowl, and the resultant those delicious scones. The wholemeal flour, so they are quite heavy and very filling. But of course, very tasty. Because there's nothing like homemade bread from the bakery 🙂 . I recommend a very!

Whole wheat buns

Ingredients 10 buns:

  • 400g of whole-wheat flour
  • 100g of wheat flour bread (If you do not have regular bread użyjcie)
  • 25g of fresh yeast (dried should add half)
  • 200ml of milk
  • 100ml of water
  • 3 tablespoons of plain yogurt
  • 1,5 teaspoon salt
  • level teaspoon of sugar
  • 2 tablespoons of oil

Milk with water slightly warmed. Sift the flour into a bowl. Make a hole, Pour the crushed yeast, sugar and pour over warm (not hot!) milk. Overwhelm a small amount of flour so, in order to create consistency of thick cream (how to make yeast immediately in a bowl). Let stand covered for 20m minutes until the solution grows. After this, time to add all the other ingredients and knead a smooth dough. Let stand covered at room temperature, to double in volume (about 1,5 hours). When the dough doubles in volume, remove it from the bowl and knead briefly – in order to get rid of air bubbles. Then divide the dough into 10 of, of each muffin form. Arrange on a baking tray lined with baking paper, slightly flattening the hand. Cover with a cloth and let stand for about. 10 minutes until puffed up. Before baking bread spread with milk.
Bake in preheated oven at 190 ° C for about 20 minutes, to a nice golden brown in rolls. After this time, remove from the oven, translate into a lattice and cool.

Whole wheat buns

Whole wheat buns

Enjoy!

Ten wpis został opublikowany w kategorii Yeast Rolls i oznaczony tagami , , . Bookmark this permalink.
Subscribe
Notify about
guest

The site uses Akismet, to limit spam. Learn more about how comment data is processed.

29 comments
Inline Feedbacks
View all comments
butt
butt
1 a year ago

Pride!

m.
m.
3 years ago

What type of wheat flour wholemeal?

Ola
Ola
4 years ago

Robiłam bułki kilkakrotnie. They came out great, fragrant, large, syte i jeszcze raz syte. To nie to samo co te nadmuchane buły ze sklepy. Jak je zrobię, to mężowi naprawdę wystarczy jedna bułka, żeby się pożywnie posilić. Z tego przepisu wyszło mi 6 naprawdę dużych bułek. W związku z tym, że robię nieco większe, zostawiam na 10 minut dłużej w piekarniku. Za pierwszym razem nie zapamiętałam przepisu i w sklepie kupiłam mąkę pełnoziarnistą żytnią. Bułki wyszły również smaczne, lecz były nieco cięższe i wilgotniejsze, ciasto drożdżowe nie rosło też tak jak przy wersji pszennej pełnoziarnistej. Bułki były mniejsze, ale cięższe. generally cool… read more »

kolcius
4 years ago

za chwile robie z jednej porcji jeszcze raz zobaczymy czy tym razem mi wyjdzie cz tez nie…

kolcius
4 years ago

Witam nie wiem czemu ale ciasto wgl mi nie wyrosło dałam wszystko jak nalezy i teraz nie wiem czy jest sens je wyrabiac i piec???

kolcius
4 years ago
Reply to Asiek

zaczyn też nie urosl a drozdze mialam swieże i wczoraj kupowane mleko mialam ciepłe nie powinno byc gorace a robilam z 2 porcji ciasto jak wyrabiałam bylo twarde…

Krzysiek
Krzysiek
4 years ago

Hello, a czy zamiast mrozić gotowe bułki, można przechowywać gotowe ciasto w lodówce. Pracując w pizzerii przechowywaliśmy gotowe ciasto do 48h w lodówce, szczelnie zamknięte w plastikowych pojemnikach.

Regards

amator
amator
4 years ago

Wypróbowałem twój przepis. Z podanej ilości mąki wyszło mi 8 buns. Trochę małe wyszły, wielkości nie większej niż kajzerki sklepowe, jeszcze mniejsze nawet. Nie wiem może popełniłem gdzieś błąd po uformowaniu i odstawieniu bułek nie wyrosły specjalnie. Za to pięknie się upiekły. Wszystkim smakowały i z pewnością jeszcze nie raz skorzystam z tego przepisu. Mogły by być większe .

FitMiś
FitMiś
5 years ago

Welcome, świetne buły, myślę żeby też takie zrobić, ale nurtuje mnie jedno pytanie, mianowicie czy można je potem gdzieś przechowywać? bo nie ukrywam nie mam codziennie czasu, żeby je sobie wypiekać, if anyone knows anything about this please reply 😉

Ana38
Ana38
5 years ago

Hello. Wanted to ask one thing. Giving mke wholemeal bread rolls and later to me Sieve Sieving, Jaki to ma sens? This will no longer whole wheat rolls. Awaiting reply. Thank you very much and best regards.

panna.s
panna.s
5 years ago
Reply to Asiek

Przesiewa się mąkę, żeby ją spulchnić. (: A otręby (które zostają na sitku) można wrzucić z powrotem. Regards!

Paul
Paul
5 years ago

I pytanko. Because with such proportions of ingredients cake came to me very sticky :/ Do not know if this should be if I sprinkle flour. I would add, I gave wholemeal wheat flour but it probably does not make a difference.

Paul
Paul
5 years ago
Reply to Asiek

I have taken the flour but the dough was so sticky. I left it like it was and luckily the eruption could this „ulepić” buns, that came out sensational. Regards

Ania
5 years ago

Beautiful home buleczko. Wateringly 😉

abbra
5 years ago

Babeczko , I baked ! What truth did not come out so well as your, but they are very tasty 🙂

Goshia
Goshia
5 years ago

I just did,easy,mouth watering and your. 😉

Majana
5 years ago

Beautiful pictures. Great is the home pieczywko.:)
Have a nice day:)

wiosenka27
5 years ago

I also really like homemade bread. Your buns look yummy:)