Kategoria: Wytrawne
Solanki
Solanki – jeśli ich nigdy nie jedliście, to koniecznie musicie zrobić, bo są naprawdę pyszne. A jeśli jedliście, to tym bardziej zróbcie:). To będzie Wasz powrót do przeszłości. Polecam bardzo!
Bułeczki ziołowo – czosnkowe
Dziś wpis mniej słodki. Co nie znaczy, że mniej pyszny. Mam dla Was doskonałe malutkie bułeczki, idealnie pasujące na przekąskę, świetnie sprawdzą się również jako dodatek do mięsa z grilla.
Paluchy chlebowe
Paluchy są doskonałe na przegryzkę, polubią je zarówno dorośli, jak i dzieci. Polecam Wam bardzo.
Babka ziemniaczana
Dziś kolejna odsłona wspólnego gotowania do którego po raz drugi ‘zagoniła’ nas Ola. Pyszna, pochodząca z Podlasia babka, to moje wspomnienie z rodzinnego domu. Choć nie mieszkam na Podlasiu, często się ją u mnie robiło.
Pieczony kurczak z cytryną wg Jamiego
To mój debiut, który uważam z bardzo udany! Kurczak wyszedł bardzo smaczny i bardzo, bardzo aromatyczny. Polecam!
Makaron z pieczoną dynią z dodatkami
Do tej pory nie przyrządzałam sama niczego z dynią, choć jej smak nie jest mi obcy. Białe wino i szynka parmeńska świetnie zgrały całość i smaczek jaki powstał trafił dokładnie w mój gust. A do tego parmezan, szałwia i orzeszki piniowe.
Pizza wiejska
Dziś kolejny drożdżowy wypiek. Tym razem jednak będzie wytrawnie. Zapraszam na pyszną pizzę, którą wirtualnie upiekłyśmy z dziewczynami: Kasią Prezydentową, Olą, Basią, Nieśką i Domi. Fajne jest takie wspólne gotowanie, bo niby jeden przepis a jestem pewna, że każda pizza będzie inna i bardzo jestem ich ciekawa.
Ciasto do pizzy
To ciasto na pizzę robiłam już kilka razy i nigdy się nie zawiodłam. Robi się je bardzo szybko, spód pizzy wychodzi cieniutki a boki puchate i chrupiące.