Kategoria: Wytrawne

  • Solanki

    Solanki

    Solanki – jeśli ich nigdy nie jedliście, to koniecznie musicie zrobić, bo są naprawdę pyszne. A jeśli jedliście, to tym bardziej zróbcie:). To będzie Wasz powrót do przeszłości. Polecam bardzo!

  • Bułeczki ziołowo – czosnkowe

    Bułeczki ziołowo – czosnkowe

    Dziś wpis mniej słodki. Co nie znaczy, że mniej pyszny. Mam dla Was doskonałe malutkie bułeczki, idealnie pasujące na przekąskę, świetnie sprawdzą się również jako dodatek do mięsa z grilla.

  • Paluchy chlebowe

    Paluchy chlebowe

    by

    w przepisy na:

    Paluchy są doskonałe na przegryzkę, polubią je zarówno dorośli, jak i dzieci. Polecam Wam bardzo.

  • Babka ziemniaczana

    Babka ziemniaczana

    by

    w przepisy na:

    Dziś kolejna odsłona wspólnego gotowania do którego po raz drugi ‘zagoniła’ nas Ola. Pyszna, pochodząca z Podlasia babka, to moje wspomnienie z rodzinnego domu. Choć nie mieszkam na Podlasiu, często się ją u mnie robiło.

  • Pieczony kurczak z cytryną wg Jamiego

    Pieczony kurczak z cytryną wg Jamiego

    by

    w przepisy na:

    To mój debiut, który uważam z bardzo udany! Kurczak wyszedł bardzo smaczny i bardzo, bardzo aromatyczny. Polecam!

  • Makaron z pieczoną dynią z dodatkami

    Makaron z pieczoną dynią z dodatkami

    by

    w przepisy na:

    Do tej pory nie przyrządzałam sama niczego z dynią, choć jej smak nie jest mi obcy. Białe wino i szynka parmeńska świetnie zgrały całość i smaczek jaki powstał trafił dokładnie w mój gust. A do tego parmezan, szałwia i orzeszki piniowe.

  • Pizza wiejska

    Pizza wiejska

    by

    w przepisy na: ,

    Dziś kolejny drożdżowy wypiek. Tym razem jednak będzie wytrawnie. Zapraszam na pyszną pizzę, którą wirtualnie upiekłyśmy z dziewczynami: Kasią Prezydentową, Olą, Basią, Nieśką i Domi. Fajne jest takie wspólne gotowanie, bo niby jeden przepis a jestem pewna, że każda pizza będzie inna i bardzo jestem ich ciekawa.

  • Ciasto do pizzy

    Ciasto do pizzy

    To ciasto na pizzę robiłam już kilka razy i nigdy się nie zawiodłam. Robi się je bardzo szybko, spód pizzy wychodzi cieniutki a boki puchate i chrupiące.