Probably each of you has got their weakness. Today we tell you my. These are her dough yogurt, maślankach itp. So, I know, this is ridiculous, after all, the easiest cake. But I really can not bake them. I've done many times before, with different rules, in various combinations. Each time the same. Great, handsome ZAKALEC… So I slowly got used to the idea now, zakalec that is simply another kind of dough. But every now and again I find a recipe for yogurt cake and once again I hope, that it can succeed this time. So I announce my big success, I finally made it! I think it's my first time, when I'm in 100% satisfied with yoghurt cake. Light, fluffy and very moist. Well, very simple, once came up to me. A to, I had to bake the cake until 3 times, to finally be able to show you (every time disappeared in an unknown way), should be the best of its advertising. I recommend you very much!
The recipe comes from the blog Kwestia Smaku, but I highly simplified.
Ingredients:
- 2 glass* of flour
- 2 teaspoons of baking powder
- 3/4 glass of sugar
- 1 package of vanilla sugar (16g)
- 2 teaspoon vanilla extract
- 25g melted butter, when cold (tyle ma być, not a bug)
- 2 large eggs
- 1 cup of thick yogurt
- ca. 500g strawberries or any fruit
All ingredients should be at room temperature.
Wash strawberries, Clean the stems and cut in half. In a bowl sift flour with baking powder. Whisk eggs with sugar in a clear and fluffy. Add yogurt, ekstrakt i masło, mix lightly. Then add the flour and gently mix everything. Do not stir too long, only to connect the components, so that the weight does not lose its fluffiness.
Plaque size 25x25cm baking parchment paper. Put the prepared mass and align. At the Top with strawberries.
Bake at 180 ° C for about 35 – 40 minutes, dry swab. After this time, remove from the oven, cool. Before serving, you can sprinkle the dough with powdered sugar.
*my glass = 250ml
Enjoy!
It is true that the cake is not grown like the photo of the author, but there is a lack of plump and dressings.
pieklam dwa razy , always comes. recently carried her to work and my English friends were blown away 🙂
I'm glad, the cake tastes. Thank you for the comment and best regards!
Wyszło rewelacyjne. Only I did not use the mixer 🙂
I recommend!
Przyłączam się do wielbicieli tego ciasta – fluffy, bardzo truskawkowe i aromatyczne. Czytając opinie obawiałam się o ten zakalec, ale niepotrzebnie – wszystko dobrze poszło, as always when I use the recipes for your blog 🙂 Thank you for your sweet Friday 🙂
Ideal my kids are thrilled and I also 🙂
Nie polecam przepisu . zmarnowalam tylko składniki i truskawki niezły zakalec a robiłam wszystko po kolei jak pisze.
It came to me, very good 🙂 greet
Beznadziejny przepis , nie polecam nikomu, chyba ze ktos lubi zakalec, zaluje ze wczesniej nie przeczytalam wpisow pod przepisem bo wiekszosc pisze negatywne komentarze, oh well once it must be the first time apparently 🙁
Przepis nie jest beznadziejny, jest bardzo dobry. A czasem tak się po prostu zdarza, że komuś wychodzi, a komuś nie… To było pierwsze ciasto jogurtowe które mi wyszło, bo co bym nie robiła, zawsze wychodził zakalec. A to co wydaje się być łatwe, czasem okazuje się być najtrudniejszym.
Regards.
P.S. Na ponad 100 comments, TYLKO (!!) 6 osób pisze, że nie wyszło… To chyba jednak nie większość?
Bardzo sie ciesze ze niektorym sie udaje z tego przepisu dobre ciasto ale to samo mozna zrobic duzo latwiej i nawet nie uzywac miksera a efekt moim zdaniem jest duzo lepszy, oczywiscie kazdy niech sobie robi tak jak chce, but I wanted to try this recipe and did not work out but I also tried Your recipe for croissants and greet is sensational 🙂
Przepisy są różne, in order to, aby każdy znalazł dla siebie odpowiedni. Nawet u mnie jest taki, gdzie wystarczy wszystko wymieszać razem – klik. Ale to wcale nie znaczy, że ten przepis jest beznadziejny. Po prostu Tobie nie wyszedł i tyle.
P.S. I'm glad, Croissants that were successful 🙂
Regards.
I always work out this cake is delicious and so I thank you for this hopeless provision 😂😉
Hehehe…Thank you for your comment and best regards! 🙂
Pierwszy raz w życiu wyszedł mi zaklęć a robie często ciasta i to bardziej skomplikowane. Wszystko dałam jak w przepisie, blaszka tez odpowiednia
Ja też bardzo dużo piekę, a mimo to w tego typu ciastach potrafi mi się przytrafić zakalec. Co z tego wynika? Nie zawsze to, co wydaje się proste, is a straight 🙂
Regards!
Wreszcie wyszło i mnie ciasto jogurtowe! I like! Smakowało i robiło furorę wśród znajomych
Niestety wyszedl mi zakalec chociaz tak bardzo sie staralam:p ale narzeczony i yak zjadl pocieszajac mnie ze niektore ciasta specjalnie robi sie z zakalcem;p moze dalam za duzo truskawek….
właśnie wystygło. Pride! Trochę zmodyfikowałam przepis, dodałam trochę mniej cukru i użyłam pół na pół mąkę pszenną i mąkę pszenną pełnoziarnistą (type 1850), miałam pewne obawy, but I thought only die once grew beautiful cake 😉, w całym domu unosi się teraz obłędny aromat! Definitely will settle permanently in my house 🙂
hey thanks a lot 🙂 super.Nawet came on a larger baking tray!!!! Dodałabym tylko dla takich opornych jak ja, że trzeba białka(a nie jajka) ubić na sztywno, dodać cukier i dobrze utrzeć- a na końcu żółtka (w dwóch partiach). I, że to może wprowadzać w błąd. Ciacho powstało z 4 jaj jako, że były małe. A i jeszcze jedno- truskawki oprószyłam mąką. Powodzenia dziewczyny :):):):)
Ale tu należy ubić jajka razem. Gdyby miały być ubite osobno, I would certainly wrote this 🙂
Well, unfortunately – pierwszy w życiu zakalec. Moje jogurtowe które zawsze robiłam wychodziło nawet jak dwałam składniki prosto z lodówki. I do not know what possessed me to try a different recipe 🙁 Everything made in accordance with regulation, when 60 minutach pieczenia patyczek suchy a po przekrojeniu i tak był zakalec na dole.
Kurde a mi nie wyszło nie urosło prawie. ..zawsze tak mam a się bardzo staram! !
I'm sorry. Może blaszka za duża? Ale bez zakalca?
Hello, great blog and cake described as like or directly 🙂 Tomorrow I begin baking Ciacho with strawberries and see if I can make it 🙂
I'm glad, że blog Ci się podoba. Trzymam kciuki za ciasto!
Regards!
A może być zwykły jogurt naturaln? W sensie nie “gęsty”?
Zwykłe jogurty naturalne też są gęste (np. zott, bakoma), i taki powinien być, not pouring, tylko gęsty.
Great! Pierwsze jogurtowe, które mi wyszło! Fluffy, but fleshy 🙂 exactly like the pictures!
Dzięki i pozdrawiam!
I am very happy, we did.
Thank you for the comment and best regards!
Pyszne juz 2 I do 🙂
Upiekłam dziś wyszło pyszne zmieniłam masło na olej i dodałam mniej jogurtu.
I am very happy, we did, Thank you for your comment and best regards!