Chocolate cake Reni

4.21 avg. rating (84% score) - 68 votes

This cake is absolutely the same advantages. It is moist, even very, much chocolate, heavy and filling. You do exactly the same thing. When the weather, we have now is a great mood enhancer. One piece of cake make, you immediately feel better. Probably more than one of you will find themselves, that there are no eggs. And only one small, really tiny minus is the, that disappears as quickly as it appears… There is considerable competition for my favorite Pickaninny. The recipe for this cake gave me instant przesympatyczna Reni, which I thank you for spreading it! And now, dear – to work. I recommend a very!

Ciasto czekoladowe | Chocolate cake

Ingredients:

  • 2 cup sugar * (I used brown)
  • 3 glass (250ml) of flour
  • 2 teaspoon baking soda (ponieważ bardzo nie lubię zapachu sody, daję łyżeczkę lub pół, a reszta to proszek do pieczenia)
  • 1/2 cup of cocoa
  • 1/2 teaspoon salt
  • 2 cup warm water
  • 1 glass oil
  • 2 teaspoon of vinegar
  • 1 1 teaspoon vanilla extract

In a bowl sift flour with baking soda and cocoa, add salt, sugar and mix together. The second vessel filled with water, oil, vinegar and vanilla extract. The content of both vessels combine and mix together, until all the ingredients are well combined.

Plaque size 25x25cm baking parchment paper, translate into prepared cake.

Bake at 180 ° C for about 45 -50 minutes, or a dry stick. If the dough is strongly scorched from the top, can be covered with aluminum foil. After this time, remove and let cool. Cake can pour chocolate sauce or sprinkle with powdered sugar.

Chocolate:

  • 50ml double cream
  • 100g dark chocolate

Chocolate, broken into small pieces put into a saucepan, Pour heavy cream and heat, until the chocolate is melted.

*my glass = 250ml

Ciasto czekoladowe | Chocolate cake

Ciasto czekoladowe | Chocolate cake

Ciasto czekoladowe | Chocolate cake

Enjoy!

Ten wpis został opublikowany w kategorii Cakes i oznaczony tagami , , . Bookmark this permalink.
Subscribe
Notify about
guest

The site uses Akismet, to limit spam. Learn more about how comment data is processed.

115 comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ula
Ula
3 years ago

And if this dough does not need to add eggs ?

Ania
Ania
4 years ago

Ciasto to jedna wielka K A T A S T R O F A!!! Pielkam w zyciu juz chyba tysiac ciast i tak zakalcowatego czegos jeszcze w mojej kuchni nie mialam…

Agnes
Agnes
4 years ago

Zakalec niestety i dziwny w smaku. It's a pity 🙁

Ageta
Ageta
4 years ago

Hello,

As a revelation to me! I to pod dwoma względami: raz ze względu na wspaniały smak (ciasto jest wilgotne i pełne czekoladowego smaku), a dwa – Due to this, that quickly gets them, nawet nie trzeba wyciągać miksera i ma nieskomplikowane składniki. Właściwie zawsze jak ma się ochotę na coś słodkiego to można je błyskawicznie upiec. Ja zazwyczaj przekładam kwaskową konfiturą (najlepiej żurawinką) i polewam polewą czekoladową. Pride. But… co kto lubi.

Hermiona
Hermiona
5 years ago

Hello,
czy można użyć zwykłego cukru czy jednak wpłynie to na jakość, kolor czy smak ciasta i lepszy będzie brązowy? Regards.

gabrika2
gabrika2
5 years ago

czy olej można zastąpić masłem? Jak tak to ile masła?

Fall
Fall
4 years ago
Reply to Asiek

Unfortunately not , must be oil .

M.
M.
5 years ago

Piekłam z najlepszym nastawieniem, pieczołowicie odmierzając składniki, dokładnie jak w przepisie. Ciasto wyrosło pięknie, wilgotne i trzyma formę. Unfortunately, naprawdę z bólem serca ja, jak i moi najbliżsi stwierdzamy,że ciasto jest niezjadliwie. Po prostu wyjątkowo niesmaczne. Nie wiem jak połączenie tak prostych składników (dodam,że wszystkie były produktami wysokiej jakości), może przynieść tak marny efekt. Jeszcze nigdy mi się to nie przytrafiło. I do not recommend. Smak daleki od tego, jakiego się oczekuje. The dough ends up in the basket whole 🙁

Delena
Delena
5 years ago

Hello,
zrobiłam to ciasto tydzień temu i wyszło przepyszne. Moist, czekoladowe, no po prostu pycha. Chciałabym je zrobić jeszcze raz, tylko mam resztki brązowego cukru. Mam za to trzcinowy nierafinowy demerara i dark muscovado. And the usual one of course 🙂 Which is best to use?
Yours sincerely 🙂

Anita
Anita
5 years ago
Reply to Asiek

Dark muscovado i demerara to cukier trzcinowy ale ma różną zawartość melisy dark muscovado jest prawie czarny klejący a demerara to kryształki duże lekko brązowe

Anita
Anita
5 years ago
Reply to Anita

Melasy

gabrika2
gabrika2
5 years ago

Hello. Muszę przyznać że całej mojej rodzinie bardzo smakuje to ciasto. Mam ochotę upiec je w tortownicy, przekroić i przełożyć jakimś kremem tylko proszę mi podpowiedzieć jaki krem najbardziej pasowałby do tak ciężkiego ciasta?
Thank you in advance and best regards 🙂

Also
Also
5 years ago

Delicious, piekłam wczoraj na urodziny chłopaka. Wyszło idealnie, musiałam tylko trzymać w piekarniku trochę dłużej, niż w przepisie. I will definitely do it for other occasions 🙂

Kasia
Kasia
4 years ago
Reply to Also

me the same. Bake for sure yet because the easy and fast but briefly kept in the oven(50 minutes) and not got away.. my fault 😛
Or maybe it was about time with hot air and I did not turned on ..?

Carolina
Carolina
5 years ago

a piec góra-dół czy z termoobiegiem?

Eliza
Eliza
5 years ago

Niestesty nie wyszlo. Wszystko wg przepisu z wyjatkiem zmiany octu na sok z cytryny.
Ciasto musialo piec sie duzo dluzej zeby sie upiec, a i tak jest kleiste i niepowalajace w smaku.

Eve
Eve
5 years ago
Reply to Eliza

Też mi raz nie wyszło – I, że mogła byc to wina oleju bo miałam jakiś tani z biedronki – całe ciasto wylądowało w koszu. Potem na kujawskim wyszło już dobre.

Dorothy
Dorothy
5 years ago

Hello, proszę powiedzieć jakiej konsystencji ma być ciasto – mi wyszło trochę bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe?

budzisz
budzisz
5 years ago

Hello, czy to normalne ze cisto sie bardzo kleji i przyklejea do podniebienia-jest az takie mokre, czy moze wyszedł mi zakalec??

Jola
Jola
5 years ago

Szukałam takiego przepisu od lat…i kiedy trafiłam na ten i wypróbowałam, okazało sie ,że własnie o takie ciasto mi chodziło. Exactly- mocno czekoladowe i wilgotne!!a nie suche.
Jestem Ci baaaaardzo wdzięczna ze umieściłas ten przepis ..nie ważne skąd go masz/pozdrawiam Renie :)/…important ,że wreszcie trafił do mnie :))
Szybko i przepysznie…mmmm palce lizać!!Jest to moje odkrycie roku!!!

3dD1e
3dD1e
5 years ago

Robiłem już dwa razy. It comes out very good 🙂 I'm going to do a third, ale zastanawiam się, czy dało by się je zrobić z płynnym wnętrzem, coś a’la czekoladowa lawa? Jeśli wyciągnąłbym je wcześniej z piekarnika mogło by coś takiego się udać? Myślę jednak, że musiałbym zmienić przepis, a nie chcę go zepsuć.

Alutek
Alutek
5 years ago

Cake revelation!! Robie już chyba dwudziesty placek. How quickly they are done so quickly disappears 🙂 And it makes a sensation at kindergarten parties! 🙂 Mega ! I greet!!!

Ismenia
Ismenia
5 years ago

Czy do ciasta można dodać trochę suszonej żurawiny?

Ewel
Ewel
5 years ago

Unfortunately, completely unpalatable 🙁

maggiemay
maggiemay
6 years ago

Hello! Planuję wykorzystać to ciasto na zrobienie tortu – mało tego – tortu-statku. Sama nie wiem jak mi to wyjdzie i nie wiem, ile blatów upiec i w ogóle, ale mój największy dylemat dotyczy kremu. Czym przełożyć ten mocno czekoladowy tort? Sama nie wiem czy frużeliną i mascarpone? Wolałabym, żeby był taki bardziej uniwersalny tzn. nie tylko dla miłośników czekolady. Do tego myślę o masie marcepanowej, więc na wierzch pójdzie masa maślana… Czy może Pani coś doradzić? Regards!

maggiemay
maggiemay
6 years ago
Reply to maggiemay

Chciałam tylko dodać, że wykluczyłam tort miętowy, a teraz jeszcze myślę o masie Ferrero. Ale chyba mogę kogoś zabić ta słodyczą. Ale może na następny raz. To przy okazji zapytam – czy to ciasto czekoladowe i masa Ferrero zgrywają się, czy jest za słodko? I czy masa Ferrero wystarczy pod masę marcepanową/plastyczną, czy i tak trzeba robić najprostszą maślaną?

maggiemay
maggiemay
6 years ago
Reply to Asiek

Thank you very much for your answer. Czyli albo Ferrero albo mascarpone? Samo mascarpone z kremówką?

maggiemay
maggiemay
6 years ago
Reply to Asiek

Dobra, I'll make a decision 🙂

Klaudia
Klaudia
6 years ago

I did 😉 delicious 😀

Bogi
Bogi
6 years ago

Asiu, cudny przepis – bez jajek, bez mleka – ale z mąką pszenną. Jak myślisz czy można zastąpić ją jakąś mąką bez glutenu? A co sądzisz o orkiszowej – we are slowly introducing it to the diet 🙂 I think I'm going to code something 😉

Bogi
Bogi
6 years ago
Reply to Asiek

Thanks for the rip. 🙂 I'll try spelled

Aga123
Aga123
6 years ago

Czy można przed pieczeniem dać na wylane ciasto trochę owoców?/Jakich? Albo orzechów? Ile wagowo żeby nie było zakalca?:)

Aga123
Aga123
6 years ago
Reply to Asiek

Thanks for the advice 🙂
Jak na pierwszy raz upiekę “po Bożemu” czyli jak w przepisie. And I can always sprinkle the nuts on the chocolate glaze after baking 🙂

Zaneta
Zaneta
6 years ago

Is TERRIFIC!!!!!fast,cheap really recommend.

Lauri
Lauri
6 years ago

Excellent! I have to thank you for the recipe author, cake I baked yesterday – work out fine! It also moved the cream (1 sour cream 36% + lemon juice + sugar) and baked on a larger baking tray 🙂 Thank you again! Kisses :*

Marten
Marten
6 years ago

I did, delicious!! I let myself be added 1 szkl. freshly squeezed orange juice instead 1 szkl. water and peel otartez two oranges. The aroma was brilliant, mmmmm

Fall
6 years ago

Asya rejoiced greatly with this cake is so successful at you . It really is sensational is getting in 5 minutes I can without a mixer 🙂 I love it it's delicious very chocolate And it is perfect for cakes I at my restaurant I bake 2 large sheet disappears very hastily , I'm glad the girls leave such a welcome comments it is very nice pozdrawiam.Renia.

Lovers
Lovers
6 years ago

Together with my girlfriend love bake cakes, muffins and other goodies. Before yesterday, we decided to make this cake and… IDEAL! Moist, soft, it gets them in 5 min and disappears 5 minutes. Thank you for the perfect recipe 🙂

Kotka_Pusia
Kotka_Pusia
6 years ago

Cake ideal, which is prepared in the 5 minutes. Wonderfully moist and deliciously chocolate 🙂 Just right, when unexpected guests come, and there is no butter or eggs in the fridge 🙂 Thank you for the recipe!

agusia
agusia
7 years ago

give themselves as a birthday cake?

Eve
Eve
7 years ago

Cake still warm and already begins to disappear, came out sensational, Sonny said “pride”. It came out very dark I can say, that almost black, but I guess it is, I gave a very dark cocoa, but it still does not change the fact, it is delicious. Over the weekend I will try one of the cheesecakes. Thank you

Basia
Basia
7 years ago

Pride cake, prościutkie and wet. I begin my adventure of cooking and baking and pastry at the beginning it is perfect… but also tasty 🙂

reniuszek89
reniuszek89
7 years ago

I welcome that the oil can be replaced by another fat? if so, what and how much to give to the dough did??

Eve
Eve
7 years ago

Is the cake can be cut in half and put cream? Is crashes?
Regards, Eve

Eve
Eve
7 years ago
Reply to Asiek

Thank you very much for your answer, I have plans to translate frużeliny raspberry cream with mascarpone. We'll see what comes up.
Regards 🙂

bozena
bozena
7 years ago

no eggs in the recipe,yolks that this oversight

Sylwia
Sylwia
7 years ago

What can be added instead of soda ?

Kate
Kate
7 years ago
Reply to Sylwia

soda has its own properties and cakes baked with soda are different, than baked on powder.
I have a comparison, because how did the cake brawn, it grows beautifully soda (how to add a little milk or yogurt, it does not feel the soda in the dough), and once for comparison baked the same cake on powder, it was compact, little overgrown, in general have a different taste

Klaudia
Klaudia
6 years ago
Reply to Kate

Klaudia jesli dodamy proszek zamiast sody, dodajmy mniej mąki o szklankę efekt będzie ten sam. Ja mieszkam za granicą tu ciężko o sodę i za kazdym razem tak robię i wychodzi pięknie;-)

GreenCake
GreenCake
7 years ago

Can you add vanilla extract instead of almond extract or rum?

Marten
Marten
7 years ago

Today, for the first time I felt confident about making a cake independent. This recipe seemed like a simple and delicious at the same time in the end. I actually, the cake is DELICIOUS. There is no dressings, is perfectly moist and has a wonderful smell CHOCOLATE. Thank you for the recipe! :))

many
7 years ago

disappears upieklam , wyszlo perfectly, Delicious

martita
martita
7 years ago

Cake style “conjure up something good”- just throw the ingredients, mix, baking and waiting for great results. I recommend

martita
martita
7 years ago

Cake style “conjure up something good” 🙂 and I don't have to worry about allergy sufferers… just great !

nikuska
nikuska
7 years ago

It's great, and very easy :). Hell once at home 1 portions, and then on vacation by the sea 🙂 from two portions because the plate was huge (only reduced the amount of sugar but it came out delicious) – family was delighted with the taste of baked dough (still warm) simply conjured out of thin air and consumed in the fresh air. Ideal for people with allergies are allergic to eggs and milk – just like my son.

Marten
Marten
7 years ago

Kick-ass cake! Taken at a glance. Simple in execution, and what good! Yum! :))

Gosia Samosa
Gosia Samosa
7 years ago

I did at a time when “vultures” went for a walk:) They will have a delicious surprise to come back:) I tried a piece of…yum….heaven in my mouth…. And that pretty, crispy and high-gloss skin. Almost too beautiful to be covered icing or powdered sugar.

Edytka
7 years ago

I just put in the oven. You tempted me 🙂

gin
7 years ago

Perfect for rainy days 🙂

Eve
Eve
7 years ago

Asiu, what function it performs in the batter vinegar, can be omitted? Out of fear, that the smell does not dissipate…

Eve
Eve
7 years ago
Reply to Asiek

Thank you for the answer 🙂 I didn't have lemon and finally gave it vinegar, is not really noticeable; cake is unbelievably delicious, another recipe to your collection 😉 my warm greetings

Margarytka
7 years ago

It has the same advantages and only one disadvantage. Cholera, it's chocolatey 🙁
Asiu, looks beautiful and green-eyed would be delighted to do it to him.

Mirka
Mirka
7 years ago

I have a big desire to try this cake. Is the lack of powder is piecenia zamirzony ?
Regards

Majana
7 years ago
Reply to Asiek

It looks just perfect! I love the chocolate cake. Deliciousness 🙂

iza
7 years ago

This looks gorgeous and topping yummm