This cake is absolutely the same advantages. It is moist, even very, much chocolate, heavy and filling. You do exactly the same thing. When the weather, we have now is a great mood enhancer. One piece of cake make, you immediately feel better. Probably more than one of you will find themselves, that there are no eggs. And only one small, really tiny minus is the, that disappears as quickly as it appears… There is considerable competition for my favorite Pickaninny. The recipe for this cake gave me instant przesympatyczna Reni, which I thank you for spreading it! And now, dear – to work. I recommend a very!
Ingredients:
- 2 cup sugar * (I used brown)
- 3 glass (250ml) of flour
- 2 teaspoon baking soda (ponieważ bardzo nie lubię zapachu sody, daję łyżeczkę lub pół, a reszta to proszek do pieczenia)
- 1/2 cup of cocoa
- 1/2 teaspoon salt
- 2 cup warm water
- 1 glass oil
- 2 teaspoon of vinegar
- 1 1 teaspoon vanilla extract
In a bowl sift flour with baking soda and cocoa, add salt, sugar and mix together. The second vessel filled with water, oil, vinegar and vanilla extract. The content of both vessels combine and mix together, until all the ingredients are well combined.
Plaque size 25x25cm baking parchment paper, translate into prepared cake.
Bake at 180 ° C for about 45 -50 minutes, or a dry stick. If the dough is strongly scorched from the top, can be covered with aluminum foil. After this time, remove and let cool. Cake can pour chocolate sauce or sprinkle with powdered sugar.
Chocolate:
- 50ml double cream
- 100g dark chocolate
Chocolate, broken into small pieces put into a saucepan, Pour heavy cream and heat, until the chocolate is melted.
*my glass = 250ml
Enjoy!
And if this dough does not need to add eggs ?
Not.
Ciasto to jedna wielka K A T A S T R O F A!!! Pielkam w zyciu juz chyba tysiac ciast i tak zakalcowatego czegos jeszcze w mojej kuchni nie mialam…
I to pewnie moja wina? Opisałam ciasto dokładnie, zaznaczając również, że jest ciężkie i wilgotne. Piekłam je również setki razy i jeszcze nigdy nie wyszedł mi w tym cieście zakalec. Może trzeba było dłużej piec? Dokładniej sprawdzić patyczkiem stopień upieczenia… Tak to już w życiu jest, że to co jednym smakuje i wychodzi, dla innych jest mało atrakcyjne. Dla mnie to ciasto jest rewelacyjne.
Zakalec niestety i dziwny w smaku. It's a pity 🙁
Hello,
As a revelation to me! I to pod dwoma względami: raz ze względu na wspaniały smak (ciasto jest wilgotne i pełne czekoladowego smaku), a dwa – Due to this, that quickly gets them, nawet nie trzeba wyciągać miksera i ma nieskomplikowane składniki. Właściwie zawsze jak ma się ochotę na coś słodkiego to można je błyskawicznie upiec. Ja zazwyczaj przekładam kwaskową konfiturą (najlepiej żurawinką) i polewam polewą czekoladową. Pride. But… co kto lubi.
Hello,
czy można użyć zwykłego cukru czy jednak wpłynie to na jakość, kolor czy smak ciasta i lepszy będzie brązowy? Regards.
So, w przepisie jest zwykły cukier, w nawiasie podałam, jakiego ja użyłam.
czy olej można zastąpić masłem? Jak tak to ile masła?
I do not know 🙁
Unfortunately not , must be oil .
Piekłam z najlepszym nastawieniem, pieczołowicie odmierzając składniki, dokładnie jak w przepisie. Ciasto wyrosło pięknie, wilgotne i trzyma formę. Unfortunately, naprawdę z bólem serca ja, jak i moi najbliżsi stwierdzamy,że ciasto jest niezjadliwie. Po prostu wyjątkowo niesmaczne. Nie wiem jak połączenie tak prostych składników (dodam,że wszystkie były produktami wysokiej jakości), może przynieść tak marny efekt. Jeszcze nigdy mi się to nie przytrafiło. I do not recommend. Smak daleki od tego, jakiego się oczekuje. The dough ends up in the basket whole 🙁
Hello,
zrobiłam to ciasto tydzień temu i wyszło przepyszne. Moist, czekoladowe, no po prostu pycha. Chciałabym je zrobić jeszcze raz, tylko mam resztki brązowego cukru. Mam za to trzcinowy nierafinowy demerara i dark muscovado. And the usual one of course 🙂 Which is best to use?
Yours sincerely 🙂
Trzcinowego.
Regards!
Dark muscovado i demerara to cukier trzcinowy ale ma różną zawartość melisy dark muscovado jest prawie czarny klejący a demerara to kryształki duże lekko brązowe
Melasy
Hello. Muszę przyznać że całej mojej rodzinie bardzo smakuje to ciasto. Mam ochotę upiec je w tortownicy, przekroić i przełożyć jakimś kremem tylko proszę mi podpowiedzieć jaki krem najbardziej pasowałby do tak ciężkiego ciasta?
Thank you in advance and best regards 🙂
To ciężkie ciasto… Może taki jak tym torcie: http://babeczka.zuzka.pl/2013/09/tort-czekoladowo-mietowy-pafki/ lub jakiś krem z dodatkiem masła, może chałwowy? Jak tu http://babeczka.zuzka.pl/2014/04/tort-bezowy-z-kremem-chalwowym/
Delicious, piekłam wczoraj na urodziny chłopaka. Wyszło idealnie, musiałam tylko trzymać w piekarniku trochę dłużej, niż w przepisie. I will definitely do it for other occasions 🙂
me the same. Bake for sure yet because the easy and fast but briefly kept in the oven(50 minutes) and not got away.. my fault 😛
Or maybe it was about time with hot air and I did not turned on ..?
Every oven bakes differently, therefore, always the dough should stick check. for me the time is ready 45 Minutes, bake sometimes up to an hour. It is covered with aluminum foil, if baked longer.
P.S. Bake up down.
a piec góra-dół czy z termoobiegiem?
Wszystkie przepisy na blogu są z opcją grzania góra-dół. If it is not, zawsze zaznaczam to w przepisie.
Niestesty nie wyszlo. Wszystko wg przepisu z wyjatkiem zmiany octu na sok z cytryny.
Ciasto musialo piec sie duzo dluzej zeby sie upiec, a i tak jest kleiste i niepowalajace w smaku.
W tym cieście nie da się czegokolwiek zepsuć… To chyba pierwszy raz, kiedy komuś nie wyszło i nie smakowało…
P.S. Ciasto jest dość kleiste, o czym zresztą piszę we wpisie.
Też mi raz nie wyszło – I, że mogła byc to wina oleju bo miałam jakiś tani z biedronki – całe ciasto wylądowało w koszu. Potem na kujawskim wyszło już dobre.
Hello, proszę powiedzieć jakiej konsystencji ma być ciasto – mi wyszło trochę bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe?
Ciasto nie jest gęste, ale raczej trochę gęściejsze, niż ciasto naleśnikowe. It is closer to pancake dough 🙂
Hello, czy to normalne ze cisto sie bardzo kleji i przyklejea do podniebienia-jest az takie mokre, czy moze wyszedł mi zakalec??
Ciasto jest bardzo wilgotne, ale nie przykleja się do podniebienia. Być może wyszedł zakalec (jeśli jest zbite i gliniaste to tak) lub ciut za krótko się piekło.
Szukałam takiego przepisu od lat…i kiedy trafiłam na ten i wypróbowałam, okazało sie ,że własnie o takie ciasto mi chodziło. Exactly- mocno czekoladowe i wilgotne!!a nie suche.
Jestem Ci baaaaardzo wdzięczna ze umieściłas ten przepis ..nie ważne skąd go masz/pozdrawiam Renie :)/…important ,że wreszcie trafił do mnie :))
Szybko i przepysznie…mmmm palce lizać!!Jest to moje odkrycie roku!!!
Robiłem już dwa razy. It comes out very good 🙂 I'm going to do a third, ale zastanawiam się, czy dało by się je zrobić z płynnym wnętrzem, coś a’la czekoladowa lawa? Jeśli wyciągnąłbym je wcześniej z piekarnika mogło by coś takiego się udać? Myślę jednak, że musiałbym zmienić przepis, a nie chcę go zepsuć.
Wg mnie jak wyciągniesz je wcześniej, to będzie po prostu niedopieczone i zakalcowate. Musisz poszukać typowego przepisu na lawę. Ja niestety nie robiłam jeszcze.
Cake revelation!! Robie już chyba dwudziesty placek. How quickly they are done so quickly disappears 🙂 And it makes a sensation at kindergarten parties! 🙂 Mega ! I greet!!!
It is true, to ciasto jest proste, szybkie i przepyszne!
I'm glad, that the provision in handy 🙂
Regards.
Czy do ciasta można dodać trochę suszonej żurawiny?
So.
Unfortunately, completely unpalatable 🙁
Hmmm… a co w nim jest niesmacznego?
Hello! Planuję wykorzystać to ciasto na zrobienie tortu – mało tego – tortu-statku. Sama nie wiem jak mi to wyjdzie i nie wiem, ile blatów upiec i w ogóle, ale mój największy dylemat dotyczy kremu. Czym przełożyć ten mocno czekoladowy tort? Sama nie wiem czy frużeliną i mascarpone? Wolałabym, żeby był taki bardziej uniwersalny tzn. nie tylko dla miłośników czekolady. Do tego myślę o masie marcepanowej, więc na wierzch pójdzie masa maślana… Czy może Pani coś doradzić? Regards!
Chciałam tylko dodać, że wykluczyłam tort miętowy, a teraz jeszcze myślę o masie Ferrero. Ale chyba mogę kogoś zabić ta słodyczą. Ale może na następny raz. To przy okazji zapytam – czy to ciasto czekoladowe i masa Ferrero zgrywają się, czy jest za słodko? I czy masa Ferrero wystarczy pod masę marcepanową/plastyczną, czy i tak trzeba robić najprostszą maślaną?
Masa z tortu ferrero jak najbardziej będzie pasować do czekoladowych blatów, choć słodko będzie, ale to tort, you eat a piece and that's it 🙂
I wystarczy ta masa pod marcepan, bo jest na bazie masła. Nie powinno się nic stać.
Frużelina na pewno złamie smak mocno czekoladowych blatów. A mascarpone jak najbardziej się nada, to mój ulubiony rodzaj kremów, z mascarpone…
Takiego tortu nigdy nie robiłam, ale jak statek, to pewnie wysoki, I, że ze 4 tops (takie jak przy tortach) powinny wystarczyć.
Thank you very much for your answer. Czyli albo Ferrero albo mascarpone? Samo mascarpone z kremówką?
Dodałabym ekstrakt i ziarenka wanilii do kremu, będzie fajnie waniliowo.
Dobra, I'll make a decision 🙂
I did 😉 delicious 😀
Asiu, cudny przepis – bez jajek, bez mleka – ale z mąką pszenną. Jak myślisz czy można zastąpić ją jakąś mąką bez glutenu? A co sądzisz o orkiszowej – we are slowly introducing it to the diet 🙂 I think I'm going to code something 😉
Do you know, że na bezglutenowej to ja się nie znam, ale z orkiszową powinno wyjść. Zmniejsz tylko trochę kakao, bo ciasto samo w sobie jest ciężkie.
Thanks for the rip. 🙂 I'll try spelled
Czy można przed pieczeniem dać na wylane ciasto trochę owoców?/Jakich? Albo orzechów? Ile wagowo żeby nie było zakalca?:)
Byłabym ostrożna z owocami, bo ciasto jest samo w sobie bardzo ciężkie i wilgotne. Jak już, to dałabym na wierzch pokrojone w plasterki jabłko lub gruszkę. Orzechy powinny być ok, because they won't let go of the juice 🙂
Thanks for the advice 🙂
Jak na pierwszy raz upiekę “po Bożemu” czyli jak w przepisie. And I can always sprinkle the nuts on the chocolate glaze after baking 🙂
Is TERRIFIC!!!!!fast,cheap really recommend.
Excellent! I have to thank you for the recipe author, cake I baked yesterday – work out fine! It also moved the cream (1 sour cream 36% + lemon juice + sugar) and baked on a larger baking tray 🙂 Thank you again! Kisses :*
I'm glad, the cake tasted, postponed cream must be even better!
Thank you for the comment and best regards!
I did, delicious!! I let myself be added 1 szkl. freshly squeezed orange juice instead 1 szkl. water and peel otartez two oranges. The aroma was brilliant, mmmmm
Great idea with the juice, next time I will do so too!
Thank you for the comment and best regards!
Asya rejoiced greatly with this cake is so successful at you . It really is sensational is getting in 5 minutes I can without a mixer 🙂 I love it it's delicious very chocolate And it is perfect for cakes I at my restaurant I bake 2 large sheet disappears very hastily , I'm glad the girls leave such a welcome comments it is very nice pozdrawiam.Renia.
Reniu, because it is sensational and sincerely thank you, zechciałaś to share the recipe! 🙂
Yours and embrace! 🙂
Together with my girlfriend love bake cakes, muffins and other goodies. Before yesterday, we decided to make this cake and… IDEAL! Moist, soft, it gets them in 5 min and disappears 5 minutes. Thank you for the perfect recipe 🙂
I'm glad, that the provision in handy and cake we could.
Thank you for the comment and best regards!
Cake ideal, which is prepared in the 5 minutes. Wonderfully moist and deliciously chocolate 🙂 Just right, when unexpected guests come, and there is no butter or eggs in the fridge 🙂 Thank you for the recipe!
give themselves as a birthday cake?
As the most, I did chocolate cake with this cake: http://babeczka.zuzka.pl/2013/09/tort-czekoladowo-mietowy-pafki/
Cake still warm and already begins to disappear, came out sensational, Sonny said “pride”. It came out very dark I can say, that almost black, but I guess it is, I gave a very dark cocoa, but it still does not change the fact, it is delicious. Over the weekend I will try one of the cheesecakes. Thank you
It is the black, Delicious. Super, it tastes. Thank you for your comment.
Regards!
Pride cake, prościutkie and wet. I begin my adventure of cooking and baking and pastry at the beginning it is perfect… but also tasty 🙂
Thank you for your comment, I greet!
I welcome that the oil can be replaced by another fat? if so, what and how much to give to the dough did??
Unfortunately, not.
Is the cake can be cut in half and put cream? Is crashes?
Regards, Eve
So, can be, but the dough to rise from the hill, so maybe better to bake two separate tops? I did this cake last ten chocolate cake.
I greet:)
Thank you very much for your answer, I have plans to translate frużeliny raspberry cream with mascarpone. We'll see what comes up.
Regards 🙂
It will be proudly:)
no eggs in the recipe,yolks that this oversight
Not, nothing is missing, the provision does not have eggs.
What can be added instead of soda ?
Baking powder.
soda has its own properties and cakes baked with soda are different, than baked on powder.
I have a comparison, because how did the cake brawn, it grows beautifully soda (how to add a little milk or yogurt, it does not feel the soda in the dough), and once for comparison baked the same cake on powder, it was compact, little overgrown, in general have a different taste
Klaudia jesli dodamy proszek zamiast sody, dodajmy mniej mąki o szklankę efekt będzie ten sam. Ja mieszkam za granicą tu ciężko o sodę i za kazdym razem tak robię i wychodzi pięknie;-)
Can you add vanilla extract instead of almond extract or rum?
So, it will be ok.
Today, for the first time I felt confident about making a cake independent. This recipe seemed like a simple and delicious at the same time in the end. I actually, the cake is DELICIOUS. There is no dressings, is perfectly moist and has a wonderful smell CHOCOLATE. Thank you for the recipe! :))
disappears upieklam , wyszlo perfectly, Delicious
Cake style “conjure up something good”- just throw the ingredients, mix, baking and waiting for great results. I recommend
Cake style “conjure up something good” 🙂 and I don't have to worry about allergy sufferers… just great !
It's great, and very easy :). Hell once at home 1 portions, and then on vacation by the sea 🙂 from two portions because the plate was huge (only reduced the amount of sugar but it came out delicious) – family was delighted with the taste of baked dough (still warm) simply conjured out of thin air and consumed in the fresh air. Ideal for people with allergies are allergic to eggs and milk – just like my son.
I am very happy, the dough has proved so successful:) In my house it was a hit:)
Regards!
Kick-ass cake! Taken at a glance. Simple in execution, and what good! Yum! :))
I did at a time when “vultures” went for a walk:) They will have a delicious surprise to come back:) I tried a piece of…yum….heaven in my mouth…. And that pretty, crispy and high-gloss skin. Almost too beautiful to be covered icing or powdered sugar.
I just put in the oven. You tempted me 🙂
Perfect for rainy days 🙂
Asiu, what function it performs in the batter vinegar, can be omitted? Out of fear, that the smell does not dissipate…
Apparently, there is here a reaction with soda. Do not feel it in the dough, but how are you afraid of, Replace the lemon. Someone posted it on FaceBook, that said apple wine vinegar.
Regards.
Thank you for the answer 🙂 I didn't have lemon and finally gave it vinegar, is not really noticeable; cake is unbelievably delicious, another recipe to your collection 😉 my warm greetings
It has the same advantages and only one disadvantage. Cholera, it's chocolatey 🙁
Asiu, looks beautiful and green-eyed would be delighted to do it to him.
So, in order to… I know, she's not for you:( But Darius will certainly be very happy:) It is great! And all for it:)!
I have a big desire to try this cake. Is the lack of powder is piecenia zamirzony ?
Regards
It soda.
It looks just perfect! I love the chocolate cake. Deliciousness 🙂
This looks gorgeous and topping yummm