Today's entry will be different. Taki hmmm… how to say – technical. Designed with the needs and at the request of many people. I know very well, same as I sometimes find it hard to imagine, how something should look like. We often do not know, if I'm doing something right, they should have the consistency of the cream, etc.… So I decided to show you, I do like cream to decorate the cake and the same decoration in the shape of roses. I hope, I could help you a little, but I hope for your understanding, because I am a layman in filmmaking. I am aware of, that they are not perfect, but it shows what you need:)
For a long time I was looking for a suitable cream to decorate cakes, because unfortunately, but not everyone is suitable for this. Cream-based Swiss meringue is perfect! Ideally hold shape, not delaminate, it can be colored and very good to work with. The only thing I feared, will there be 'catty'. It turned out, so. It tasted all, who had the opportunity to eat the cake decorated with cream. I recommend it sincerely. Since then it's my No. 1 in decorating!
Decorating a cake and the recipe for the cream he copied the blog 'Ciasteczkolandia’.
Ingredients for the cream (provision of basic):
- 300g soft, cut into small pieces of butter
- 100g protein (ca. 3-4 pieces)
- 200g of sugar
- pinch of salt
- ½ teaspoon of potassium tartrate (Optional, I have not added a, I do not have)
- vanilla extract or any other
- or dyes
Protein transfer to a bowl, add a pinch of salt. Place the bowl over a pan of boiling water, lightly fluff protein. Add sugar and beat until, when all the sugar dissolves. Best to check the foam rubbing between fingers – sugar should not be perceptible.
Remove the bowl from the pot and if you get too much protein should be heated the cool. Then pour into a mixing bowl and blade for whipping protein mix until, until the protein will be very dense (about 10 minutes).
After this time, change the end of the grating, and gradually add a piece of butter, softened, mixing all the time. When mixing can occur, that the weight starts to look like a blighted. Do not worry about it, after a while, further mixing everything will return to normal. I did this cream twice, and has not happened to me nothing.
Add extract and beat until, until you hear the characteristic 'munching’ cream. Our cream is ready. You are ready to decorate.
For decorating the cake with a diameter of 22cm prepared a cream with twice the amount of ingredients, I was a little on the possible amendments.
Cream divided into as many parts, if we want to have different colors. For me, these were the 3 shades of purple. For each section add the selected dye (I use gel colors of Wilton) and mix thoroughly (or mix).
You will need to decorate the disposal bag or sleeve and Tylka confectionery in the shape of an open star No. of Wilton 1M.
The top and sides of cake that will adorn the thin layer of the cream-colored.
Ready cream applied to the bag. Decorating start from the lowest layer of the cake and decorate around. We attach the tip perpendicular to the side of the butts of the pie, Peel the center of rubella and then comes full circle around it. The weight of each bag we put a lighter color. Repeat this step on the second row. At the end of the top of the cake stroimy, changing the color of the cream of course.
In the video you can see exactly how to make the decoration of the Rose.
Have a nice watch.
Good luck!
Witam Asiu
Tort z różyczkami na bazie bezy wyszedł mi za pierwszym razem – jednak zabrakło mi masy na róże po boku (zrobiłam połowę masy bo tort był próbny malutki 18cm) – ale nic to i tak zachwycił jubilatkę, Wstawiłabym zdjęcie ale chyba nie można…
Pozdrawiam gorąco i BAARDZO DZIĘKUJĘ
I am very happy, we did. Zdjęcie możesz wstawić na fejsbuku lub prześlij do mnie na maila blog.(monkey).zuzka.pl
Zdjęcie przesłałam na FB
jeszcze raz b dziękuję – we czwartek będą pączki parzone wg Twojego przepisu (also 1 raz zrobię…)
ps. jakoś tak człowiek ma więcej odwagi jak zobaczy zdjęcia czy filmik i świetnie opisany krok po kroku :-)))
Też lubię najpierw popatrzeć;) zdjęcia oczywiście widziałam, tort piękny!
It is, I, managed to!!!!!
Wyszedł mi IDEALNIE 🙂 Cieszę się jak małe dziecko:)
Jest taki, as it should – jego konsystencja…idealna 🙂
Tak jak moja poprzedniczka pisała – Third time lucky. Było warto.
Dzisiaj zrobiłam z nim ptysie, a do dekoracji tortów nie ma lepszego!!!
A smak…yum, yum!!!
Thank you very much!!!
Jestem bardzo wdzięczna!!!
I'm glad, we did!
Jakie masło jest najlepsze do tego?
Czy możesz polecić najbielsze masło?
Nie mogę polecić najbielszego, bo takiego nie znalazłam niestety. Każde jest lekko kremowe. Ja używam masło Łaciate.
Thank you. Jakiś czas temu trafiłam do Ciebie (mogę tak mówić?) i zadomowiłam się tu na dobre. U Ciebie jest idealnie i tak inspirująco:)
I am very happy, że do mnie trafiłaś i się tu zadomowiłaś!:) I hope, że jeszcze nie raz będę dla Ciebie inspiracją!
Regards!
Nie wiem dlaczego wszystkie moje próby kończą się niepowodzeniem. Każdy krem podchodzi mi wodą, albo może to coś się dzieje z białkami. Nie wiem co robić
I do not know, jaka może być przyczyna podchodzenia wodą kremu. T=Robiłam go już wiele razy, nigdy nic podobnego mi się nie przytrafiło. Może zbyt długo to ubijasz? A może białka po ubiciu są za ciepłe, jak dodajesz masło? I do not know… 🙁
Jednak powiedzenie “Third time lucky” to nie blef:)
Krem mi się udał za trzecim razem i wyszedł pyszny:)
Czyli pamiętajcie:
suchutki sprzęt i masło jednej firmy:)
Nie zdążyłam odpisać na tamten komentarz, but I'm glad, ze wszystko się jednak udało.
Regards!
Niech to szlag…… 2 próby i obie zakończone PORAŻKĄ (moją oczywiście) za pierwszym razem chyba miałam lekko mokrą misę od robota (z naciskiem na chyba…)więc normalne że piana się nie ubiła.. za drugim piana pięknie się ubiła (no to zadowolona działam dalej) przy pierwszej kostce masła masa zrobiła się rzadka ale dodawałam uparcie kolejne porcje, mając w głowie Twoje Asiu słowa, że może na początku wyglądać jak zważona. Ucierałam więc dalej, ale jak dodałam masło z innej firmy i zobaczyłam że z masy zrobiła się konsystencja roztopionego masła – SKAPITULOWAŁAM. No nic może za trzecim razem wyjdzie…urodziny już jutro.. Pomóż!!… read more »
Hello.
Ja robilam blenderem recznym koncowka tzw. Rozga i wyszedl bardzo dobrze. Na poczatku wygladal jak by sie zwarzyl ale pozniej jest normalny.
Also there's no change to become stressed TERMINALS 😉
The, i to jest dobra wiadomość dla wszystkich, którzy się martwią, czy krem wyjdzie.
Welcome.
Chciałam zapytać czy można miksować tą masę nie zmieniając końcówki miksera (na plastikową łopatkę tylko ubijać dalej trzepaczką)? Ja mam zwykłą wersję miksera i zastanawiam się czy nie zepsuję masy?
Please reply.
Honestly – nie wiem 🙁 Dziewczyny pisały tu, że zwykłym robotem robiły ten krem, ale nie wiem jaką końcówką. Ta druga końcówka ma na celu utarcie tego masła, So I do not know, czy tą końcówką do ubijania dalej to wyjdzie…
Asiu powiedz proszę czy mogę najpierw utrzec masło a później dodać białka???Thank you for the recipe:)
Not, absolutnie. To jest krem na bezie. Musisz wszystko zrobić jak w opisie, i postępować jak na filmie. Tam jest wszystko wyjaśnione, krok po kroku, jak należy zrobić ten krem.
Hello, jeśli mamy winian potasu to czy nalezy go dodać do bezy czy do gotowego kremu? Czy ma to jakieś znaczenie?
W czasie robienia bezy.
Thank you,krem robię pierwszy raz i mam nadzieję ,że sobie poradzę, I greet
Na pewno wszystko będzie dobrze!
czy krem mozna mrozic ? i czy mozna kłasc na niego mase cukrowa ?
I do not know, czy można mrozić, nie mroziłam, ale na zdrowy rozum, to tak. Nadaje się pod masę cukrową.
Is soft butter is margarine at room temp. , whether it is a soft butter or butter to the truth????? Is it butter – real butter then maintain those rubella??? In turn, be palatable or margarine – pathogenic ???
Soft butter is soft butter. That is removed from the refrigerator and left at room temperature until it is soft. Nowhere there is no margarine. Margarine is not suitable to be avirulent and. And why not keep the butter has roses? As you can see is maintained:)
And one or powdered sugar is not suitable to do this mass????
I have no idea, but I think, for some reason is not the usual powder:)
Cakes with this cream so pretty and I'd do it the decoration, ale czy
1. ale czy można tę masę wyrabiać zwykłym mikserem z dwoma widełkami ??
2. czy tort zrobiony na dwa dni przed jedzeniem przetrwa z tą masą??
3. ile trzeba zużyć produktów na tort o średnicy 30 cm in diameter ( 4 – warstwowy ??)
Regards
Ad 1. Któraś z czytelniczek bloga robiła ją zwykłym mikserem i pisała, ze się wszystko udało, proszę poczytaj w komentarzach.
Ad 2. So, przetrwa.
Ad 3. I do not know, you need to calculate the proportions.
Ja robiłam krem blenderem ręcznym i wyszedł idealny, tylko trzeba dodawać bardzo miękkie masło.
Hello,
czy tort z kremem maślanym można zrobić na dzień przed podaniem?
Zdecydowanie tak. Remove the 10-15 minutes before serving.
jeszcze jedna rzecz, ten tort będzie prezentem i musi przejechać potem 200 km autem, jakie są szanse na dojazd w całości? Mam karton, I have a foundation, and I'm lucky driver :-). Aaa! and one more thing, I plan to do storey (tort na 24 people).
The mother! And this story is to drive 200 km? And..., not… I would not have the courage. You have to somehow protect the well-, so as not to poprzesuwał, because the sides will damage. The question also , what is the road, because 200 miles you can even 3,5 hours to go:( You have it very hard to go down, This box may impose such contributions as are refrigerators tourist? Well as I was afraid… But I firmly keeping my fingers crossed, to be able.
We'll take the highway :-), I have to przetrzymały floor brackets. Hmmm…good idea with these cartridges cooling. Dam znać jak poszło 🙂
Welcome!
I'm glad, that I found you website. Nareszcie odnalazłam przepis na krem idealny 🙂
I have a question that you can add to the cream of vanilla bean?
With Regards,
Great appreciation to Mrs. talent! 🙂
Thank you for the delightful words:) Also glad, did you get it to me:)
Of course, the cream can be added both vanilla bean and vanilla extract.
Best wishes and I hope, that you will be with me for a long time:)
Hello! I plan to make this cake, attempt has been, cream came out great, but I have yet to work out doing roses. 🙂
I have a question, if this cake can be placed in a larger plastic cake covered in icing? Is not melted icing? Very please reply if you know something about it:)
Aaa, I stared… I, ze moje wątpliwości zostały rozwiane post niżej 🙂
I'm glad, you've found the answer:)
Regards:)
Tort cudo! Tomorrow I'm taking for his version because I can not have a good look 😉
But the question I have about this cream, namely, that you can add it as a base under the weight of sugar?? Next week I have to do in the middle of cream cake with cream – Strawberry and sugar mass wieszch. A jeżeli byś miała jakiś sprawdzony przepis na takowy krem by byłą bardzo wdzięczna za udostępnienie 🙂
According to me, is perfect in weight sugar. After all, cream butter:)
Cream delicious and very well maintained mase sugar. Thank you for this recipe. Well, just like you wrote first looked as if the weighed, but after a moment he was ok. I would add, I did it just and inclusive tip blender for whipping ( rózgą) 🙂
The, or blender also gives advice:) is good news for many people!
Thank you for the comment and best regards!
Where can I buy tips to decorate cakes?
You can not beat this cream mixer?
Tips can be purchased at online stores. I do not understand questions about cream? Both ratios cream pie, and kem-based meringue mixer slaughter.
I'll try to work out how to paste
Wkleiłaś bad link, try again, with a link to an image rather than to the home page:)
I'm trying again:
http://imageshack.us/photo/my-images/811/d7oz.jpg/
It's pretty!
Mi każda różyczka nie wyszła taka sama 🙂 ale to wina też końcówki bo nie miałam takiej jak trzeba, oczywiscie też zbrakło mi kremu 🙂 i kręciłam dwa razy. My comment is the first mass was doing the usual mixer and cream is weighed, have termomix and threw him this cream a few moments and mass ready. The other has done in termomixie and it worked great in the end to something in handy this mixer. So it probably weighs whether to depend on the mixer. Ja zazdroszczę Pani kitchenaida 🙂 ale już niedługo też go sobie sprawie. Masa jak dla mnie za słodka następnym razem… read more »
I do not know, or subtract as sugar, it is enough to whisk the meringue…
Thank you for your comment and greetings:)
Hi, I have a question as it was my cream and after two days, you can still use it if already not suitable for anything?
Rather, they may.
Cream did today- revelation! I did two times, because the decorating medium (ca 1,5 kg) the amount of cake 4 Protein is not enough. Twice I initially zwarzyło after adding butter, but eventually went pretty smooth mass. Relatively easy, such as those creamy roses. Efekt jest powalający 🙂 Dziękuję za przejrzyste instrukcje i pozdrawiam.
No i filmik Twoj instruktazowy widzialam Asiu juz chybs za 100razy 🙂 Teraz ja zabieram sie za zdobienia mojego torta rozyczkami 🙂 Trzymaj prosze kciuki bo to będzie moj “first” time! 😀
Then hold tight! I'm waiting for the results:)
Ms. Asya why I do not I read, powinnamiec double portions of cream on my cake decorating :-/ Kremu wystarczyło mi tylko na boki i na kilka roz z góry ale ogólnie wyszło całkiem dobrze a krem jest rewelacyjny 🙂
And I wrote:) I'm glad, although the sides of the cream enough:)
Hello great lady that shares his recipe and experience, I have a small question how much interest must be butter if it necessarily has to be 82%.
I'll be doing tomorrow cake for my great-grandmother on 90 birthday I hope it comes out so lovely as you.
So, must be butter, real, with high fat content. I cross my fingers!
My question is whether this can be stained dark cocoa cream!?
Only yesterday I was wondering about that:) And I think, so.
mozna! ja zabarwilam 🙂
Super krem! dziekuje 🙂
Hello ,if you do not want to use protein if I can replace the weight of the icing , I do not know if you am familiar so-called super-frosting icing on proszu
I do not know if this can be, I never used it in powdered icing, if this can be beat stiff, you can try.
Beautiful decoration. Congratulations talent. I have a cake to bake, probably be seduced, I just have a problem with dyes. It is a pity because the colors I see, you can make a greater effect. Please provide the full name .
But what was the name of the? Because I do not really understand. I use gel colors of Wilton.
I agree, is the best cream for garnish. I like the buttery cream pretty good:) I have to ever use your video and do a cake with roses because somehow I can not collect:)
I recommend, good fun and wonderful effect!
To już wiem jaki tort zrobię na swoje urodziny 🙂 Proszę mi jeszcze powiedzieć, if the butter cream is good? Or rather, is more ornamentation, and while eating it pulls? 😉
It's fine. I fear, as it did, but I got feedback, that the whole decoration was eaten:) So it's ok.
Regards:)
Dzięki za info 🙂
Thank you all for your nice comments and positive feedback so:)
Hello, Both pies / purple and pink / are true masterpieces!
I congratulate!!!!
Yours sincerely.
Thank you:)
But you're able, by doing such things – cudny krem 🙂
Well said that less able!!:)
Big WOW!
I especially can not simply slice of sponge cake 😀
You need to buy the the string to cut, then the problem is over:)
Potassium tartrate to get in Germany under the name Weinstein Backpulver. Package size vanilla sugar. Produced by various companies: RUF, Lucullus, Bio-Zentrale
So, I know, but I can handle without it:)
Super instruktaż, the film seems so simple. I'll have to practice your. Yours sincerely 🙂
And it's easy:)
A beautiful cake:) I admire and thank you:)
Do Zelmer mixer can do a miracle?
I greet
I, so, I would try.
You're a genius !! I bow to the low,,, just beautiful,,,, !
Beautiful! Recently also I cook with Lanie 😀 Regards!
This decoration is marvelous in roses!! Thus decorated cake and everyone was entranced. Although other cream, z serka mascarpone, ale efekt był równie piękny 🙂
Ps. Rotating plateau greatly simplifies the matter 😉
I have not also made:)
In Lidl are often. There are special beauty, an ordinary glass, but you can always just put it this nice and rotate together 😉
Super, bardzo mi sie podoba wersja filmowa 🙂
Regards,Jola 🙂
hello 🙂
found himself, they enter the ,, slodka babeczke,, just to check ,, what's new,, 🙂 nie mowiac o tym, the last delicacies served my family are from and in addition you walk out!:)I will add that this zapunktowalam and it 5 + in Tesciowej!( great cookies and lady-hehe namesake comes from the best artists Aski )husband and dzieciaczków( but they are such glodomorrrami that eating everything…better get dressed, really:)going to congratulations for you:)-for the idea of the wonderful blog!, willingness to share knowledge and smaczkami and look forward to more Ms. Asya!:)
Thank you for the delightful words, so that is the motivation for further work:)
Regards!
Lovely! I try.
Thank you!
Revelation!!!!!
And so they do. Thank you for training, very useful. I am grateful to. Regards
Ms. Asya is your United! I admire the ease with which, gentleness makes you such wonders. It is you my hero, inspiration. Creates you beautiful art. I can not wait for more entries, videos, images.
Best wishes and thank you for understanding, you can always find on you blog.
And I thank you for such a delightful and uplifting words.
Yours sincerely!
Tale !
Brawo Asiu, nie omieszkam skorzystać 🙂
Lovely cake-these roses are insanely beautiful..