Cheesecake - best in the world :-)

Cheesecake – best in the world

by

in recipes for: ,

I would like to dedicate this entry to Asia and Mariusz - my friends from Poznan przemiłym. It is thanks to this entry, because of their special request, and in principle the request, This baked cheesecake. And no big deal that this was not, if not for a tiny little thing - baked in them, a weekend visit. Probably because of the difficult conditions, cheesecake a little cracked, but who cares? And as for the cheesecake - it is very easy, delicious in taste, very soft and melts in your mouth. I have a special fondness for this recipe, I was the first of a baked cheesecake. Over time, little provision has changed and thus is now perfect!

I recommend sernikożercom!

Sernik - najlepszy na świecie :-)

Components of the bottom biscuit:

  • Digestive biscuit packaging (250g)
  • 80g melted butter

Melt butter, Crumble biscuits (mozna blenderem). Mix together so, that was wet sand. The bottom of the springform pan with a diameter 26 cm baking parchment paper and grease the sides firmly smear. At the spill mass ciasteczkową and press into the bottom of springform pan. Set aside in the fridge for the curd preparation time.

Serowa time *:

  • 1kg of cheese curd triple-milled (can be wiaderkowy)
  • 100g soft butter
  • 5 large eggs (white and the yolk separately)
  • cup sugar
  • vanilla sugar (16g)
  • vanilla pudding and cream (powder)
  • 2 teaspoon vanilla extract

Whip egg yolks with sugar, add the butter and grate. Then add the cheese, pudding, extract and mash together until smooth but not too long, too much cheese would not napowietrzył. Beat the egg whites and gently stir into the cheese. Pour the prepared bottom of the biscuit. Bake at 160 ° C for about 1 h (czasem nawet dłużej, do 1,5 hours). Cheesecake is baked, when you touch a little stick, means of jerks. Allow to cool in oven tilted, then cooled down put in the fridge for a few hours and preferably overnight.

*All the ingredients for the cheese should be at room temperature.

Sernik - najlepszy na świecie :-)

 

Enjoy!


Welcome to my gingerbread shop (and Zuzia mascots):

Link to the shop with hand-iced Christmas gingerbreads

Like our gingerbread profile on Facebook -> FB – Sweet Gingerbread

Subscribe
Notify about
guest

The site uses Akismet, to limit spam. Learn more about how comment data is processed.

398 comments
Inline Feedbacks
View all comments
Bernadka
Bernadka
5 years ago

I am seeking such a provision already , I am taking baking die , I write as I do came out from under the Bastogne cookies greet and thank you for provision

sylwia
sylwia
5 years ago

I have a question regarding the provision , what size pudding powder use (on the 3/4 liter of milk is sufficient for 1/2 liter of milk )?

Jola R
Jola R
5 years ago

Cheesecake did the second raz.Piekłam in 1.5 hours 160 stopniach.Ładnie has grown and is simply delicious. My son also likes him 18mczny 😉

Goshia
Goshia
6 years ago

Hello, ostatnio pytałam Panią czy sernik upiecze się w piekarniku gazowym, bo grzeje tylko od spodu.. I have baked twice and it was perfect each time 🙂 I baked for 1 hour in a gas oven 10 minut w zakresie temperatur pomiędzy 2 a 3, bo w piekarniku gazowym nie ma podanych stopni. Maybe someone will find it useful to know 🙂 Regards 🙂

Gerard
Gerard
5 years ago
Reply to Goshia

Do not rely on the markings on the knob is the temperature control. Buy a thermometer for baking in the oven. It is affordable, and you will have certainty what robisz.Pieczenie requires precision, then a lot more successful out pastries. I assure.
Regards
Gerard

Jacek71
Jacek71
6 years ago

Jak dotąd piekłem tylko serniki z brzoskwiniami i bezą ale na dłużej blasze. W tym roku na święta gości nie będzie zbyt wielu więc pomyślałem, że może znajdzie się w internecie jakiś fajny przepis na sernik na mniejszą blaszkę tortową. Tak Panie zachwalają ten przepis od pani Asiek, że taki pyszny i pięknie wychodzi więc chyba jutro spróbuję go zrobić. Fajne są przepisy ze spodem “ciasteczkowym, gdzie nie trzeba już dodatkowo wyrabiać osobnego ciasta na spód. Też mieszkam w Poznaniu, więc jeśli u znajomych z Poznania się Pani udał to u mnie myślę, that it will also come out the same 🙂 I wish you… read more »

Lopesjus
Lopesjus
6 years ago

Jedna UWAGA, szkoda że nie wspomniałaś o niej w przepisie – ten sernik MUSI odsiedzieć swoje w lodówce. Najlepiej jakieś trzy dni, a nie zaszkodzi dłużej, nawet do tygodnia. Nie potrafię nawet wyrazić różnicy w smaku po tym czasie. 48h jako absolutne minimum, jeśli ktoś się obawia dłuższego czasu.

Goshia
Goshia
6 years ago

Hello, już kilka razy piekłam ten sernik i za każdym razem wychodził pyszny (w piekarniku elektrycznym u mamy). Zamierzam upiec kolejny raz tylko tym razem po raz pierwszy będzie pieczony w piekarniku gazowym (taki mam na stancji).. zastanawiam się czy się uda? czy dłużej go piec? piekarnik gazowy piecze tylko od spodu i nie wiem czy sernik mi się nie przypali. Please advise, sernik zamierzam upiec na weekend, I greet

Beata
Beata
6 years ago

Witam co to znaczy ze sernik spreżynuje?where to buy vanilla extract these cookies and thank you for your reply I greet 😊

Eve
Eve
6 years ago

Czy ten sernik wyjdzie pieczony w prodzizu?

Goshia.
Goshia.
6 years ago

Delicious cheesecake ,pieke go juz ktorys raz z kolei i zawsze sie udaje.Mieszkam w Belgii a wiec ser nie jest tu taki jak w Pl,ale wyczailam podobny i rewelacja .Wszyscy sa zachwyceni .Dziekuje pieknie za super przepis.

Marzenkass
Marzenkass
7 years ago

Mój się już piecze. Ale mam uwagę co do przepisu. Cukier waniliowy uciekamy razem ze zwykłym? Jest w liście składników ale w opisie go nie ma…
Czekam na niego z niecierpliwością już godzinę i 10 minutes. Boję się jak nigdy.

Jagida
Jagida
2 months ago
Reply to Asiek

Six years ago someone noticed, and now there is an error in the recipe.

Ania
Ania
7 years ago

Hello,
czy można czymś zastąpić (np. maizeną?) lub pominąć budyń w proszku?
Regards
P.S. The best cheesecake 🙂

Magdalena
Magdalena
7 years ago

Zanim upiekłam ten sernik, dwa wyrzuciłam… Powiedziałam sobie “Do trzech razy sztuka, if you do not succeed, This never again try” 🙂
Thank you for the great recipe 😀

Marek
Marek
7 years ago

My already in the oven, mass went delicious. Now let's give him time. Nie mam absolutnie doświadczenia w pieczeniu serników, to mój debiut. Czasami coś upiekę jednak ze wzg na miejsce w jakim się znajduje nie zawsze mam składniki. Jestem kapitanem statku a jutro Święta więc chciałem aby chociaż namiastka tej atmosfery domowej mogła zagościć na stole. Kucharza mam filipińczyka i super gotuje ale serników nie piecze. I'll know if he left, bardzo się “eksajtuję”.

Zapytanie
Zapytanie
7 years ago

Ja mam pytanie czy mozna zrobic na biszkopcie lub na kruchym spodzie i czy mozna do srodka dac rodzynki lub innego rodzaju bakalie

natalia
natalia
7 years ago

Welcome, zawsze robie go wg Twojego przepisu juz od 5 years 🙂 is delicious 🙂 today it is baking for my son to school and I always bake him longer, okolo 80-90 minutes. Come on, I have a new oven and earlier I bake on the old one, the time is longer 🙂 best regards and thanks for a great blog !

Sylwik
Sylwik
7 years ago
Reply to Asiek

Gdzie można kupić te ciasteczka na spód, objezdziłam wszystkie supermarkety i delikatesy. …nigdzie ich nie ma! Czy można zastąpić je innymi? Jakimi najlepiej?

Sylwik
Sylwik
7 years ago
Reply to Asiek

Dziękuję za odpowiedź ☺ W końcu kupiłam Krakuski zbożowe z płatkami owsianymi (2 paczki po 143g. Z drugiej paczki dałam trochę ponad połowę ) Cheesecake came pychota, He stood overnight in the refrigerator, just disappears the next piece. ….

Kamila
Kamila
7 years ago
Reply to Sylwik

Cookies available in Lidl and ladybird:) I ate cheesecake the night New Year's Eve 2015 year with friends. Since that time it has always Pieke. Even my own mother ceased bake cheesecake, he stated that, that this one is the best in the world 🙂

In
In
7 years ago

Pierwszy raz w życiu robiłam sernik. Gdy się piekł był bardzo wybrzuszony. Po wyłączeniu piekarnika wybrzuszenie opadło równiutko do górnej krawędzi tortownicy. Jak nalewałam masę to była koło 3cm poniżej tej krawędzi, więc sernik urósł. Piekłam go godzinę i 10min, wtedy po naciśnięciu środka – sprężynował. Kiedy był gorący, smakował jak nadzienie do naleśników i przestraszyłam się, że za wcześnie go wyjęłam. Teraz po jakimś czasie w lodówce jest przepyszny i rozpływający się w ustach =) Niestety ja nie zrobiłam spodu z ciastek wg przepisu. Postanowiłam zrobić taki spód jaki robię do szarlotki. Normalnie piekę szarlotkę 30min w 190 degrees.… read more »

aleksandra232
aleksandra232
7 years ago

Hello, czy można sernik ucierać mikserem?

Ola
Ola
7 years ago

Sernik pychota, cała rodzina chwaliła. Ale nie ma bata, żeby piekł się godzinę, przynajmniej w moim piekarniku. Piekę go już drugi raz, siedzi już 1h 15 min i wciąż rośnie. Pierwszy pieczony na Święta też siedział około półtorej godziny.

Monika
Monika
7 years ago

Cheesecake delicious!Piekłam 1.5h.
Najlepszy przepis na sernik.
Greetings and Merry Christmas to all 🎄

Monika
Monika
7 years ago

Cheesecake delicious!!!Hell 1.5 h The best recipe for cheesecake.
Greetings and all a Merry Świąt🎄

martka-a
martka-a
7 years ago

Cheesecake came out delicious, melts in your mouth,husband said,that is the best cheesecake I ate. fast execution,simple ingredients. I would definitely recommend.

anna
anna
7 years ago

Przywrocilas faith in me … Myself :))) never cakes ktorw hell I do not pretend and cheesecakes are already in general and always successful Your pride!!!

monika
monika
7 years ago

I did not come out 🙁 even though I did everything according to the recipe…

monique
monique
7 years ago

Proud!! Wyszedł identyczny jak u ciebie,włącznie z pęknięciami. Fluffy,idealny w smaku i swojej prostocie. Jedyna zmiana jakiej dokonałam to spód z kruchego ciasta (zamiast ciastek digestive) odrobinę podpieczony przed wyłożeniem masy serowej. Z pewnością przepis zawita na stałe na moim stole. Thank you very much and best regards!!

Justa
Justa
7 years ago

Serniczek pyszny. Wyszedł identyczny jak na zdjęciu autorki. Wczoraj wieczorem upieczony. Dziś już zjedzony. Pieklam prawie 2 hours. Ale to wina mojego piekarnika. Wszystkie ciasta musze dopiekać grubo ponad normę. Regards

Jolanta
Jolanta
7 years ago

Just sitting in the oven ,möj sernik.To moje pierwsze w zyciu ciasto.Martwie sie bo po godzinie jest on taki jak galareta ,caly sie trzesie w tortownicy wiec mam watpliwosc ,czy juz gotowy.Posiedzi jeszcze w tortownicyw piekarniku.Acha no i myslalam ,ze przepis jest zly ,bo zapomnialas wpisac w skladniki make ha ha .No cöz nowicjuszka ,zielona w pieczeniu ,bylam pewna ,ze w serniku maka musi byc ….a tu masz NIE MA. Keep your fingers crossed ,nie wiem czy wyszedl ,ale wyrösl ladnie i wyglada strasznie profesjonalnie.Zobaczymy co bedzie ,czy da sie to w ogöle zjesc …..bo ja mamz pieczeniem na bakier.

daria
daria
7 years ago

Sprawdzam mój sernik już piecze się już 1.5 godz i mokry jest cały czas czy jest jeszcze szansa że wyjdzie?

Asia
Asia
7 years ago

Cheesecake delicious:) Chciałabym go zrobić w większej blaszce prostokątnej, czy zwiększyć składniki 2 times , czyli zrobić z 2 kg sera? Czy to nie za dużo będzie?

Adam
Adam
7 years ago

He came out very tasty ! I really recommend this recipe 🙂

Goshia
Goshia
7 years ago

Najlepszy sernik na świecie, nie ma możliwości zeby nie wyszedł!:)

Lidia Janas
Lidia Janas
8 years ago

Czy można upiec ten sernik na kruchym spodzie

Agnieszka
Agnieszka
8 years ago

Hello,
Mam tortownice 22cm. Więc na pewno powinnam zredukować składniki. Czy 800g sera będzie oka, czy lepiej 750g? Z resztą składników sobie poradzę, zawsze mam problem z ilością sera, gdy mam inny rozmiar tortownicy niż podany w Pani przepisie.
Ps. Sernik karmelowy wg Pani przepisu wyszedł obłędny, znajomi chwalili, myśleli, that purchasing 😀

Ania
Ania
8 years ago

So, sernik jest naprawdę cudowny.
Jednak mam pytanie co do czasu pieczenia. Nigdy nie upiekł mi się w ciągu 1 hours. Nastawiam na 160 st. i piekę go 1 h 30 -40 minutes. Czy może ma być 160 st. i termoobieg?

Mamacita
Mamacita
8 years ago

Sernik świetny! Dziękuję za tak przemyślany przepis, wyszedl idealnie puszysty i delikatny mimo że to mój 1sernik. Od teraz jeśli sernik- to tylko ten.

marzycielkaaa
marzycielkaaa
8 years ago

Hi:> można zrobić go ze spodem z tego przepisu: http://babeczka.zuzka.pl/2012/08/sernik-malinowy-na-spodzie-brownies/ ?? :* I greet

Edith
Edith
8 years ago

Sernik jest mega !!! Tesciowa prawie zemdlała jak zobaczyła efekt końcowy :)) Hi hi 🙂 And I was as proud as a peacock. Great recipe. Best regards and thank you for the recipe 🙂

wajola
wajola
8 years ago

proszę powiedzcie mi czy sernik można zrobić w 29cm tortownicy?

Asia
Asia
8 years ago

Hello,
czy można ten sernik zrobić bez spodu?

Beata
Beata
8 years ago

I pytanko my oven heats only the bottom because the top is a girl no hot air or get some tips ??? Please reply to an email I will be very grateful thanks Regards

Bincia
Bincia
8 years ago

Witam mam zamiar upiec ten sernik tylko mam pytanie mogę go zrobić bez ekstraktu waniliowego?

Mmm
Mmm
8 years ago

Asiu masz rację! Jest to najlepszy sernik na świecie. Bardzo łatwy w przygotowaniu. Delicate, fluffy, w oole nie jest suchy. After your family tasted the cheesecake, your group of fans increased by at least three families 🙂 thank you for such a nice taste experience! Yours sincerely.

Malenka
Malenka
8 years ago

Serniczek przepyszny robiłam go urósł wielki a w smaku bajka na pewno będę go jeszcze nie raz robiła

Agnieszka
Agnieszka
8 years ago

Jestem strasznie nie zadowolona, sernik oklapł, jest za tłusty

Agnieszka
Agnieszka
8 years ago

Witam czym można by było zastąpić ekstrakt waniliowy i w jakiej ilości? Czy można upiec sernik bez spodu?
Czy budyń ma być z cukrem czy bez?
Jaki poleca pani twaróg wiaderkowy? (firma) aby był łatwo dostępny
Czy zamiast tłuszczu na dno można użyć papieru czy to coś popsuje?
Jak sprawdzić patyczkiem skoro nie można otwierać piekarnika podczas pieczenia gdyż sernik opadnie? 🙂 Regards, I hope for an answer to my many questions

katarzyna
katarzyna
8 years ago

sernik PRZEPYSZNY…. makes a real sensation 🙂 everyone is delighted 🙂 and fed 🙂 straight, szybko, tasty 🙂

M.
M.
8 years ago

Ten sernik jest mega zarąbisty. Odchudziłam go zmiejszając ilość cukru o 50% i masła o 30%. Wychodzi bajeczny w smaku, rodzina wciąż się dopytuje kiedy następny. Piekę go w tortownicy, znika na jednym posiedzeniu. I would recommend to anyone, nawet nowicjuszom, ja też nie umiem piec a ten sernik zawsze mi się udaje.

Agnieszka
Agnieszka
8 years ago
Reply to M.

Czyli ile dałaś cukru i masła ogólnie? Regards

w gramach? 😉

aquavita
aquavita
9 years ago

Hi. chcialabym zrobic ten sernik na wesele. juz go kiedys robilam I pamietam ze byl pyszny. nie pamietam jednak jaki byl wysoki.
czy jesli zrobie w blaszce 24×24 to czy wysokosc bedzie ok? jak myslisz? dzieki z gory!

Ola S.
Ola S.
9 years ago
Reply to aquavita

ja robię w blaszce 24 i jest ok, po prostu jest wyższy no i piekę równo godzinę czasami godzinę i 5-10 minutes. Musisz sprawdzać patyczkiem tak jak w opisie czy jest już dobry.

bg
bg
9 years ago

Przepis nieskomplikowany i skuteczny, nawet dla osoby bez doświadczenia w pieczeniu ciast.
Wszystko wyszło idealnie.

viol
viol
9 years ago

Cake revelation, nie jestem doskonała w pieczeniu, ale ten sernik jest niebiański, spód zrobiłam ze zwykłych herbatników z dodatkiem masła, RECOMMEND