Kategoria: Boże Narodzenie
Lukier
Lukier – prosta sprawa a efekty niesamowite! Przepis nie tylko na lukier ale też pomysł na wspólne spędzenie wieczoru – zwłaszcza gdy ma się dzieci (i męża 🙂 ).
Pierniczki
Robię je od kilku lat, w ilościach hurtowych. Dosłownie. Bo uwielbiam obdarowywać nim najbliższych znajomych i rodzinę. Ich miny, gdy oglądają polukrowane pierniki są bezcenne.
Pierniczki jak alpejskie
To najlepsze pierniczki jakie kiedykolwiek jadłam. Są po prostu przepyszne! Mięciutkie, rozpływające się w ustach i takie pachnące
Piernik kawowy
Pyszny, pachnący przyprawą korzenna i kawą, wilgotny i mięciutki. Tak w tych kilku słowach mogę opisać ten piernik. Bardzo zaciekawił mnie ten dodatek kawy, dlatego postanowiłam go zrobić i nie żałuję.
Keks beztłuszczowy
Smaczny, i mimo braku tłuszczu – co niewątpliwie dla większości z nas będzie dużą zaletą – wcale nie suchy. A do tego bardzo szybki. Mogę z czystym sumieniem polecić!
Cranberry Noel – ciastka z żurawiną
To moja kolejna świąteczna propozycja. Pyszne, maślane, kruche ciasteczka. Dodatek żurawiny sprawia, że nie są słodkie a orzechy dodają im charakteru.
Sernik z nutą korzenną
Kremowy, pachnący rumem i przyprawami korzennymi. Idealnie wkomponowuje się w nadchodzące święta. Jeden z lepszych, jaki udało mi się stworzyć. Polecam bardzo!
Serca piernikowe
Dziś mam dla Was te pyszne serduszka. Proste w wykonaniu, bardzo smaczne i pachnące. Dużą zaletą tych pierniczków jest to, że są miękkie już na drugi dzień po upieczeniu. Idealne dla zapominalskich.
Brunatne ciasto z wiśniami
Cynamon, orzechy laskowe, migdały… Czy można chcieć więcej? Wilgotne, bardzo aromatyczne i smaczne ciasto, które pięknie się prezentuje.
Dwukolorowe pierniczki
Na pierwszy ogień wzięłam te dwukolorowe pierniczki, bo bardzo spodobał mi się ich wygląd. Nie powiem, że są łatwe, oj nie.