Tag: migdały
Paluchy wiedźmy
Uwielbiane przez niektórych, przez innych znienawidzone. Budzące wstręt i odrazę. Paluchy wiedźmy… Polecam bardzo, dzieciaki będą piszczały z zachwytu!
Szarlotka Eweliny z budyniem
Nie można obok tego ciasta przejść obojętnie:) Robiłam już niejednokrotnie szarlotkę z budyniem, ale ten przepis ze wszystkich przetestowanych przeze mnie jest najlepszy.
Ciasto migdałowe
Na pomysł tego ciasta wpadłam podczas robienia mazurka czterowarstwowego. Gdy upiekłam potrzebne do niego cztery blaty, wiedziałam, że do części z nich idealnie będzie pasował smak migdałowy.
Migdałowe Biscotti
Popularne we Włoszech u nas jakby trochę mniej. Twarde, sucharkowate, takie w sam raz do pochrupania. Polecam Wam jako ciekawą odmianę od tego, do czego jesteśmy przyzwyczajeni.
Kruche ciasto z masą migdałowo – owocową
Kruchy spód i boki, a w środku wypełnienie z ubitych białek, migdałów i mnóstwa owoców.
Keks beztłuszczowy
Smaczny, i mimo braku tłuszczu – co niewątpliwie dla większości z nas będzie dużą zaletą – wcale nie suchy. A do tego bardzo szybki. Mogę z czystym sumieniem polecić!
Ciasto jogurtowo – brzoskwiniowe
Bardzo lubię takie ciasta. Lekkie i puszyste a przy tym wilgotne. A jeśli do tego wszystkiego są z owocami, to już szczyt marzeń:). Dzisiejsze ciasto takie właśnie jest. Do jego przygotowania możecie użyć zarówno brzoskwiń, jak i nektarynek.
Pani Walewska
Do zrobienia tego ciasta długo dojrzewałam. Bardzo mi się podobało, takie eleganckie i ładne… Ale bałam się z nim zmierzyć, bo wydawało mi się trudne w wykonaniu. Okazało się, że jest inaczej. Ciasto trudne nie jest, jedynie co, to troszkę pracochłonne. Za to efekt wynagradza wszelkie trudy.