Tag: zaczyn
Schmalzgebäck – kwadratowe pączusie
Idealne, gdy nie macie czasu na tradycyjne pączki, lub gdy po prostu nie umiecie ich robić. Te Wam na pewno wyjdą i będą smakowały. Polecam Wam bardzo!
Bułki z suszonymi pomidorami i bazylią
Jeśli lubicie suszone pomidory i bazylię, to nie macie wyjścia i musicie je zrobić. Bułeczki są bardzo aromatyczne i mięciutkie. Polecam Wam bardzo!
Rogaliki z budyniem i śliwkami
Dzisiejsza propozycja, to pyszne rogaliki, nadziane budyniem i śliwkami. To nadzienie powoduje, że rogaliki są smaczne nie tylko w dniu ich pieczenia. Skusicie się? Polecam Wam bardzo!
Wieniec marcepanowy
Ciasto robi się dość szybko, pachnie przepięknie, a smakuje jeszcze lepiej. Żeby się przekonać, musicie sami spróbować:) Polecam bardzo!
Drożdżówki z budyniem i owocami
Mięciutkie ciasto, z którym doskonale się współpracuje podczas formowania bułeczek, pachnący wanilią budyń i maliny. Połączenie idealne, przynajmniej jak dla mnie. Zapraszam Was na letnie drożdżówki i polecam bardzo!
Jagodzianki
Tak puszystego i pysznego ciasta jeszcze nigdy nie robiłam. Więc jeśli jeszcze nie macie swojego ulubionego przepisu na jagodzianki, bądź nie do końca jesteście z niego zadowoleni, to koniecznie wypróbujcie ten.
Rogaliki maślane
Na powitanie mam dla Was rogaliki. Takie proste, takie zwykłe i tak dobre! Rogalik są przecudne, mięciutkie, lekkie i maślane.