Tag: skórka cytrynowa
Babka serowo – cytrynowa
Przepyszna i bardzo aromatyczna babeczka. Dzięki dodatkowi serka homogenizowanego jest mocno wilgotna. Niekłopotliwa w wykonaniu.
Sernik nowojorski
Zwarty, mazisty i bardzo kremowy, z delikatną nutą cytrynową. Pieczony w niskiej temperaturze nie rośnie i nie opada, pozostając płaskim jak stół. I to w nim mi się podoba najbardziej 🙂
Precle smażone
Precelki, które dla Was przygotowałam są bardzo smaczne, mięciutkie i pachnące. Ręka sama sięga po następny i następny…
Migdałowe Biscotti
Popularne we Włoszech u nas jakby trochę mniej. Twarde, sucharkowate, takie w sam raz do pochrupania. Polecam Wam jako ciekawą odmianę od tego, do czego jesteśmy przyzwyczajeni.
Sernik z makiem i lemon curd
Smak… Wyjątkowy i niepowtarzalny. Zdecydowanie inny niż zwykły sernik. Mak, który jest dodany do masy serowej sprawia, że gdyby zamknąć oczy, to trudno byłoby zgadnąć, co to za ciasto.
Muffinki piernikowe
Muffinki pięknie pachną i równie dobrze smakują. Na chwilkę przybliżyły mnie do Świąt. Myślę, że mogą być smaczną dekoracją wigilijnego stołu. Polecam Wam bardzo!
Keks beztłuszczowy
Smaczny, i mimo braku tłuszczu – co niewątpliwie dla większości z nas będzie dużą zaletą – wcale nie suchy. A do tego bardzo szybki. Mogę z czystym sumieniem polecić!
Brunatne ciasto z wiśniami
Cynamon, orzechy laskowe, migdały… Czy można chcieć więcej? Wilgotne, bardzo aromatyczne i smaczne ciasto, które pięknie się prezentuje.