Tag: mąka żytnia
Chleb delikatny na zakwasie
Ten chleb jest przepyszny i jak już nazwa wskazuje, naprawdę delikatny. Zarówno w smaku, jak i strukturze. Miękisz ma malutkie dziureczki, które wręcz uwielbiam i neutralny smak. Polecam bardzo!
Chleb mieszany żytnio – orkiszowy
Chrupiąca skórka, miękki i zwarty miąższ z malutkimi dziurkami, takimi, jak lubię najbardziej. Bardzo, ale to bardzo nam podpasował i wiem, że będę do niego wracać.
Chleb codzienny na zakwasie
Wyszedł dokładnie taki, jak sobie wyobraziłam. Miękki miąższ i super chrupiąca skórka. A najbardziej podobały mi się te malutkie dziureczki. Idealne.
Bułki pszenno – żytnie
Te bułki znalazłam jakiś czas temu na blogu Kocham Gary i tak mnie zauroczyły, że robiłam je już kilka razy. Ale za każdym razem znikały w tempie błyskawicy i nie miały szans na sesję zdjęciową:).
Chleb schwarzwaldzki
Pyszny z mięsistym i miękkim środkiem a na wierzchu chrupiąca skórka. Te kilka słów powinno wystarczyć, abyście mieli ochotę upiec ten chleb. Bardzo nam smakował i jeszcze nie raz zagości na naszym stole.
Chleb francuski
Mój zakwas ma już (a może dopiero ?) 2,5 miesiąca. Doskonale sobie radzi a chlebki na nim wychodzą naprawdę przepyszne. I tak mi się to pieczenie chleba spodobało, że dziś mam dla Was propozycję kolejnego:).