Robert Sowa nad garem zupy marchewkowej :-)

Wspólne gotowanie z Robertem Sową

by

w przepisy na:

W środę po raz drugi odbyły się warsztaty kulinarne w ramach Akademii Kulinarnej iLunch.pl. I po raz drugi miałam ogromną przyjemność wziąć w nich udział i pod czujnym okiem mistrza kuchni Roberta Sowy przygotowywać wykwintne dania. Kolejny raz – ku mojej ogromnej radości – w menu znalazło się sushi, które cieszyło się ogromnym powodzeniem zarówno jeśli chodzi o przygotowywanie, jak i konsumpcję.

JagnięcinaSkładniki do sushi
Ser peccorinoŁosoś marynowany

Z racji na to, że ostatnim razem zajęłam się ‘zwijaniem’, dziś wybrałam gotowanie zupy marchewkowej:) Zupa krem na bulionie warzywnym z dodatkiem pomarańczy, imbiru i kolendry… Pyszności. Kolejnym daniem, które kusiło nie tylko nazwą był pieczony filet z łososia norweskiego, podany na duszonym bobie w sosie śmietanowym, a jeśli po tym daniu, ktoś nadal odczuwał głód, czekała na niego pikantna pierś z kaczki z glazurowanymi jabłkami i gruszkami w miodzie i śliwowicy. Ale nie myślcie, że to koniec, o nie… Ostatnim serwowanym daniem była jagnięcina podana z sałatką ze szpinaku i sosem włoskim z serem peccorino. I to ostatnie danie, to mój zdecydowany faworyt. Pomijając sushi oczywiście… 🙂

Ciasto czekoladowo-orzechowe z pomarańcząŻeby nikomu niczego nie brakło, upiekłam pyszne ciasto czekoladowo – orzechowe z pomarańczą. I w tym miejscu serdecznie dziękuję Kasi z ‘Gotuję bo lubię’ za wsparcie i polecenie tego właśnie ciasta. O samym cieście powiem tylko tyle, że wszystkim bardzo smakowało i zrobiło wielką furorę, a Robert Sowa poprosił o przepis i nieskromnie powiem, że nie mógł się nachwalić. To miłe w jednym dniu usłyszeć tyle pochwał od tak wielu osób…

Wszystko smakowało wyśmienicie…

JagnięcinaJagnięcina
SushPieczony łosoś

Wszyscy się bardzo dobrze bawili…

Akademia kulinarna iLunchAkademia kulinarna iLunchAkademia kulinarna iLunchAkademia kulinarna iLunch:-)


Jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o każdym nowym wpisie skorzystaj z menu Powiadomienia

 



Zapraszam do mojego sklepu z pierniczkami (i maskotkami Zuzi):

Link do sklepu z ręcznie lukrowanymi świątecznymi pierniczkami

Polub nasz piernikowy profil na facebooku -> FB – Słodkie Pierniki

Subscribe
Powiadom o
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

10 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Łukasz
Łukasz
11 lat temu

Witam serdecznie
A gdzie można znaleźć przepis na zupę marchewkową i pieczonego łososia 🙂
Gratuluję i pozdrawiam
Ł

tastefully
13 lat temu

Też chcę gotować!

Z Asią :-))))

pichcikowa
13 lat temu

Wow! Zazdroszczę, bo jest czego;) I serdecznie gratuluję – na pewno było rewelacyjnie.

megii013
13 lat temu

Kurcze ,,pozazdrościć” w pozytywnym tego słowa znaczeniu, pzdr.magda

Prezydentowa
13 lat temu

O nie! Ja też chcę gotować z… Asiekiem! Dlaczego Sowa może, a ja nie? 🙁
Buziaczki, zazdroszczę (Mu)!
Pozdrowionka. ;))

co by tu zjeść
co by tu zjeść
13 lat temu

Asiu rozumiem że ta pani wtulona w Sowę to Ty?:)) Zazdroszczę Ci trochę że mogłaś tam być ,ale tak pozytywnie bo ja z natury nie jestem zazdrośnica no chyba że o męża ha ha ha.Ale tyle pyszności tam miałaś i nic mi w paczce dehaelem nie przysłałaś?:)) Następnym razem zabierz mnie ze sobą w walizce tylko takiej dużej na kółkach bo Ja trochę duża jestem ha ha ha.Gratuluję i nie dziwię się ,że Cię wszyscy chwalili ,niech by spróbowali nie chwalić…Całuski pozdrawiam:))

leonkot
13 lat temu

super!! gotowanie z mistrzem…. pozazdrościć :::

moje pasje
13 lat temu

musiało być cudnie….